POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Hilton povećava godišnje profitne prognoze zbog jakog zahteva za putovanjima

Hilton Worldwide Holdings je povećao svoju godišnju profitnu prognozu na osnovu očekivanja da će usklađeni zahtevi za putovanjima doprineti povećanju prihoda.

U poslednjih nekoliko meseci američka hotelska industrija profitira zbog viših cena i snažnog oporavka međunarodnih putovanja, jer potrošači koriste snažan dolar i fleksibilne radne uslove za planiranje putovanja u inostranstvo.

Hilton sada očekuje godišnji prilagođeni profit u rasponu od 6,04 do 6,09 dolara po akciji, u poređenju sa prethodnim predviđanjem od 5,93 do 6,06 dolara po akciji.

Visa je u utorak saopštio da je obim putovanja iz SAD ka svim geografskim destinacijama i dalje jak, a oporavak dolaznih putovanja se ubrzavao tokom kvartala.

Hotelska industrija, koja je do sada uglavnom izbegavala efekte povišenih nivoa inflacije, i dalje se suočava sa visokim troškovima radne snage na tržištu rada sa ograničenim brojem radnika.

Hilton, čiji portfolio uključuje brendove kao što su Waldorf Astoria Hotels & Resorts, saopštio je da je prihod po dostupnoj sobi za treći kvartal porastao za 6,8% u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter