POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Indeksi završili pozitivno, investitori PayPal-a optimistični

Snažna predviđanja zarade iz PayPal-a i CVS Health Corp-a podigla su optimizam i pomogla Nasdaq-u da dostigne najviši nivo od početka maja, pošto su rezultati na Volstrit-u u sredu bili znatno viši.

Podaci su otkrili da je, dok su se ograničenja ponude i pritisci na cene smanjili, američki sektor usluga iznenađujuće proširio u julu zbog snažnog rasta narudžbi.
Uprkos padu proizvodnje u prvoj polovini godine, ovi dokazi su učvrstili ideju da privreda nije bila u recesiji.

Nova runda impresivnih rezultata preduzeća kao što su PayPal i CVS Health Corp. podigla je raspoloženje u uglavnom pozitivnoj sezoni izveštavanja na kraju kvartala.
Volstrit se oporavio od gubitaka izazvanih zabrinutošću zbog decenijama visoke inflacije, rasta kamatnih stopa i opadanja privrednog rasta zahvaljujući izveštajima koji su premašili niska očekivanja.

„Prolazimo kroz zaradu u drugom kvartalu i, uglavnom, od tehnološkog kompleksa do diskrecionih potrošača i industrijskih kompanija, vidimo mnogo otisaka boljih nego što se strahuje, a to je trenutno dovoljno dobro“, rekao je Sahak Manuelian , generalni direktor trgovanja u Vedbush Securities u Los Anđelesu.

pexels energepiccom 159886
Indeksi završili pozitivno, investitori PayPal-a optimistični 2

Apple i Amazon su zabeležili rast od oko 4%, dok su Meta Platforms, u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram, porasle za 5,4%.

Nakon što je povećao svoje prognoze za godišnji profit i otkrio da je aktivista investitor Elliott Management posedovao više od 2 milijarde dolara kompanije za finansijsku tehnologiju, PayPal je zabeležio povećanje od skoro 10%.

Nakon objavljivanja izvanrednih kvartalnih rezultata, najveći apotekarski lanac u Sjedinjenim Državama, CVS Health, zabeležio je rast od 6,3%.

Rastuće uverenje tržišta da je Fed već primenio većinu povećanja kamatnih stopa neophodnih za upravljanje inflacijom, prema Manuelianu, bio je još jedan faktor koji je pokretao rast akcija u sredu.

U međuvremenu, predsednik Federalnih rezervi Ričmonda Tomas Barkin pridružio se u sredu kreatorima politike rekavši da je američka centralna banka posvećena kontroli inflacije i njenom vraćanju na cilj od 2 odsto.

S&P 500 je porastao za 1,56% i završio sesiju na 4.155,12 poena.

Nasdaq je ojačao 2,59% na 12.668,16 poena, dok je Dow Jones Industrial Average porastao 1,29% na 32.812,50 poena.

Dodatni podaci u sredu pokazali su da su nove porudžbine za robu proizvedene u SAD značajno porasle u junu, a poslovna potrošnja na opremu bila je veća nego što se prvobitno mislilo, ukazujući na osnovnu snagu u proizvodnji uprkos rastućim kamatnim stopama.

Najtrgovanija akcija u S&P 500 bila je Tesla, sa 24,3 milijarde dolara vrednih akcija koje su razmenjene tokom sesije. Tesline akcije porasle su za 2,27%.

Od 11 sektorskih indeksa S&P 500, 10 je poraslo, predvođeno informacionim tehnologijama, za 2,69%, nakon čega je usledilo povećanje od 2,52% u diskrecionoj diskreciji potrošača.

S&P 500 se oporavio za oko 13% od najnižeg nivoa na zatvaranju sredinom juna i morao bi da se popne za još 15% da bi se vratio na rekordno visok nivo blizu početkom januara.

Moderna Inc je porasla za oko 16% nakon što je proizvođač vakcina najavio plan otkupa akcija vredan 3 milijarde dolara.

Regeneron Pharmaceuticals je porastao za 5,9% nakon što je nadmašio kvartalne procene prihoda, dok je lanac kafe Starbucks Corp porastao za preko 4% nakon što je objavio optimističan kvartalni profit.

Napredni problemi nadmašili su one koji su padali u okviru S&P 500 za odnos 3,7 prema 1.
S&P 500 je objavio dva nova maksimuma i 30 novih padova; Nasdaq je zabeležio 51 novi maksimum i 37 novih padova.

Obim na američkim berzama bio je relativno velik, sa 11,7 milijardi trgovanih akcija, u poređenju sa prosekom od 10,7 milijardi akcija tokom prethodnih 20 sesija.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter