POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

IndexGPT je novi ozbiljan rival ChatGPT-u

JPMorganov IndexGPT, koji je rival ChatGPT-u,  koristiće se u različitim poslovnim jedinicama, uključujući oglašavanje, poslovno savetovanje i razne usluge usmerene na finansije.

JPMorgan Chase podneo je prijavu za zaštitni znak za IndexGPT, označavajući njegov ulazak u trku za izgradnju generativnog AI alata za poslovne svrhe.

Prijava za žig je podneta Kancelariji za patente i žigove Sjedinjenih Država (USPTO) 11. maja za  „IndexGPT“, koji prema JPMorgan-u, treba da se koristi u trgovini.

JPMorgan-ova prijava zaštitnog znaka samo potvrđuje razmišljanje njegovog generalnog direktora Džejmija Dajmona o veštačkoj inteligenciji (AI). U aprilu, Dimon je otkrio da kompanija ima preko 300 slučajeva upotrebe veštačke inteligencije.  On je tada naveo:

„AI podaci biće kritični za budući uspeh naše kompanije – važnost implementacije novih tehnologija jednostavno se ne može preceniti”.

Dok tehnološki giganti u svim poslovnim procesima ubrzavaju svoj put ka usvajanju generativne AI, Apple je napravio preokret ograničavajući upotrebu ChatGPT-a i sličnih alata.

Interni dokument je otkrio zabrinutost kompanije Apple zbog mogućeg kompromitovanja osetljivih podataka.

Ističući strah od razotkrivanja poverljivih podataka, Apple je takođe posebno ograničio upotrebu GitHub-ovog AI alata Copilot, aplikacije u vlasništvu Microsofta koja automatizuje pisanje softverskog koda.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter