PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Instagram će navodno pokrenuti aplikaciju koja će biti konkurentna Tviteru

Ova aplikacija će imati centralizovani feed sličan Twitter-u, omogućavajući korisnicima da vide sadržaj kao što su tekst, slike i video snimci koje dele kako pratioci tako i preporučeni nalozi.

Na tajnom sastanku sa odabranim kreatorima, matična kompanija Instagrama, Meta, navodno je otkrila svoj plan za pokretanje aplikacije zasnovane na tekstu, poput Tvitera. Procureli snimci ekrana navodne nadolazeće aplikacije pokazuju korisnički interfejs sličan Tviteru.

Instagramov plan da se takmiči sa Tviterom otkrila je Lia Haberman, profesor marketinga i društvenih medija na Univerzitetu Kalifornije, Los Anđeles Ektension. Prema njenim rečima, iako je nova aplikacija zasnovana na tekstu razvijena na osnovu Instagrama, ona je decentralizovana i funkcionisaće kao posebna aplikacija. Aplikacija će takođe biti kompatibilna sa drugim decentralizovanim aplikacijama društvenih medija kao što je Mastodon, omogućavajući korisnicima da dosegnu veću publiku.

Svaka objava zasnovana na tekstu biće ograničena na broj reči od 500 znakova.

Dok će aplikacija koja se takmiči sa Tviterom funkcionisati nezavisno od Instagrama, kontrole kreatora sadržaja i bezbednosne funkcije naloga, kao što su blokirani nalozi i ključne reči, preneće se u novu aplikaciju.

Bloomberg-ova reporterka, Sara Frier, je navodno potvrdila razvoj Instagram-ove aplikacije nalik na Tviter od insajdera. Meta je prvi put potvrdila planove za razvoj samostalne decentralizovane društvene mreže u martu kada je saopštila: „Istražujemo samostalnu decentralizovanu društvenu mrežu za deljenje tekstualnih sadržaja. Verujemo da postoji prilika za poseban prostor gde kreatori sadržaja i javne ličnosti mogu blagovremeno da dele novosti o svojim interesovanjima.”

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter