POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Interesоvanje za Ethereum raste uprkos padu cene, dok interesovanje za Bitcoin blago pada

U promeni sentimenta investitora, Ethereum doživljava porast otvorenog interesa (OI) na tržištu derivata, iako cena i dalje beleži pad. Ove informacije dolaze iz podataka koje je pružio Santiment i ukazuju na to da otvoreni interes za Bitcoin opada zbog problema sa berzanskim fondom (ETF) za spot Bitcoin.

Istoriski gledano, Ethereum je bio preferiran od strane kripto investitora i trgovaca u odnosu na Bitcoin. Međutim, nedavni podaci ukazuju na to da bi ta preferencija mogla da se ponovo pojavi. Trenutno, prosečni OI za Bitcoin iznosi 6 milijardi dolara, dok za Ethereum iznosi 2,8 milijardi dolara.

Lažne vesti u vezi sa odobravanjem Bitcoin ETF-a su dovele do smanjenja OI za Bitcoin za 270 miliona dolara. Nasuprot tome, OI za Ethereum je porastao za 93 miliona dolara. Ako se nastavi trend, Bitcoin može očekivati povećanje ili zadržavanje trenutne cene trgovanja od 28.310 dolara.

Iako je Ethereum zabeležio pad cene, postoje znaci potencijalnog oporavka. Porast sentimenta investitora može voditi ka oporavku prema ciljanoj ceni od 1.600 dolara. Međutim, za to će biti potrebna dosledna podrška njenih vlasnika, s obzirom da je ponderisani sentiment u opadanju od početka oktobra.

Još jedan ključni faktor su broj aktivnih adresa i dnevne transakcije na lancu. Trenutno je u proseku 380.000 aktivnih adresa, a ti brojevi su blago opali u odnosu na avgustovski prosek od 400.000. To sugeriše da je potrebno unapređenje kako bi se održao interes investitora za Ethereum.

Nedavni trendovi u otvorenom interesu možda ukazuju na povećan optimizam prema Ethereumu ako se nastave i dostignu petomesečni vrhunac sentimenta. Međutim, to će uglavnom zavisiti od faktora kao što su sentiment investitora i aktivnost na lancu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter