POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Investitori izvukli oko 6 milijardi dolara iz Binance stabilnog koina

Binance-ov stabilni koin, BUSD, zabeležio je odliv od oko 6 milijardi dolara nakon novih mera američke regulative.

Paxos Trust Company, kompanija koja izdaje Binance USD, saopštila je 13. februara da joj je američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) naložila da treba da registruje ovaj proizvod kao hartiju od vrednosti.

Istog dana, glavni finansijski regulator u Njujorku je u upozorenju za potrošače saopštio da je naredio Paxosu da prestane sa kreiranjem BUSD tokena.

Portparol NYDFS-a je kasnije rekao Rojtersu putem e-pošte da je Paxos prekršio svoje obaveze za sprovođenje „prilagođenih i periodičnih procena rizika“.

Izvršni direktor Binance-a, Changpeng Zhao, rekao je da odluka regulatora znači da će se tržišna kapitalizacija tokena vremenom smanjiti.

U sredu je vrednost svih Binance USD koina iznosila oko 10,5 milijardi dolara, što je pad sa 16,1 milijardi dolara 13. februara.

Financial Times je u sredu izvestio da su investitori izvukli više od 6 milijardi dolara iz BUSD tokena u poslednjih mesec dana, pozivajući se na podatke analitičke kompanije za blokčejn Nansen.

Analitičari kažu da potez NYDFS-a predstavlja nazadovanje u naporima Binance-a da dobije tržišni udeo od većih stabilnih koina.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter