POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izbegavajte javne uređaje za punjenje mobilnih telefona ako imate kriptovalute

Više od 45 miliona dolara izgubljeno je zbog kripto prevara u maju, dok se na DeFi protokolima prikupilo manje od polovine tog iznosa u istom periodu.

Količina kriptovaluta izgubljena zbog „povlačenja tepiha“ ili „prevara na izlazu“ – gde osnivači kripto berzi i menjačnica iznenada odu sa novcem investitora – nadmašila je iznos ukraden iz projekata decentralizovanih finansija (DeFi) u maju, otkrila je firma za obezbeđenje blokčejna.

U izveštaju Beosina od 1. juna navodi se da su majski gubici od prevara dostigli preko 45 miliona dolara u šest incidenata.

Napad od 7,5 miliona dolara na protokol Jimbos platforme DeFi bio je najveći napad prošlog meseca, prema Beosin.

„Hakeri i prevaranti postepeno prebacuju metu svojih napada sa različitih projektnih strana na obične korisnike“, napisao je Beosin.

Preporučio je kripto korisnicima da „podignu svoju svest o borbi protiv prevara“, da preduzmu dužnu pažnju na projektu pre ulaganja i da nauče kako da bolje zaštite svoju kriptovalutu.

Beosin je takođe upozorio na korišćenje zajedničkih ili javnih uređaja za punjenje mobilnih telefona, jer bi oni potencijalno mogli da se modifikuju da bi ubacili zlonamerne programe koji bi mogli da ugroze privatne ključeve.

U aprilu je Federalni istražni biro Sjedinjenih Država izdao slično upozorenje, rekavši da treba izbegavati korišćenje besplatnih stanica za punjenje poput onih koje se nalaze na aerodromima.

„Loši akteri su smislili načine da koriste javne USB portove za uvođenje zlonamernog softvera i softvera za praćenje na uređaje“, tvitovala je kancelarija FBI-ja u Denveru 6. aprila. Umesto toga, savetovala je nošenje punjača i USB kabla za korišćenje u električnoj utičnici.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter