POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 01.11.2022. – pada ispod 0.9900 nakon “US Data”

  • EUR/USD gubi snagu i vraća se na cenu 0.9900.
  • Smanjenje prinosa na američke trezorske obveznice izvršilo je pritisak na američki dolar.
  • Obeshrabrujući nemački podaci ograničavaju porast valute.

EUR/USD uspeva da se oporavi od zone 0.9870 i povrati cenu iznad granice od 0.9900 u utorak pošto je američka valuta izgubila na snazi.Smanjenje prinosa na američke državne obveznice i predstojeća odluka o monetarnoj politici Federalnih rezervi SAD stoje iza kratkoročne slabosti USD, pošto se prinos na desetogodišnje trezorske zapise povukao znatno ispod 4%. Berze su imale najveću korist od tokova rizika, sa azijskim i evropskim indeksima koji su zabeležili značajne dobitke i poduprli Volstrit uoči otvaranja u SAD.

Nastavak odskoka bi u početku trebalo da cilja na nivo pariteta. Kada se obriše, par bi mogao da ospori oktobarski maksimum na 1.0093 (27. oktobar) ispred vrha u septembru na 1.0197 (12. septembar).

Na duži rok, pad EUR/USD bi trebalo da ostane nepromenjen.

U pogledu podataka, Nemačka je objavila septembarski indeks uvoznih cena, koji je u septembru opao za 0,9%, što je mnogo gore od očekivanog povećanja od 0,6%. Godišnje očitavanje zabeležilo je povećanje od 29,8%, ispod očekivanih 31,7%. Učesnici na tržištu sada čekaju američki ISM Manufacturing PMI(Purchasing Managers Index), koji se očekuje na 50 u oktobru, sa 50,9 u prethodnom mesecu.

Najnovije očitavanje američkog bruto domaćeg proizvoda (GDP), koje ukazuje da je ekonomija rasla na godišnjem nivou od 2,6% u tri meseca do septembra, odagnalo je strah od recesije. Međutim, zabrinutost će se verovatno vratiti ako ISM Manufacturing PMI padne ispod 50.

Današnja zadnja cena0.9939
Današnja dnevna promena82
Današnja dnevna promena u %0.54
Današnje dnevno otvaranje0.9886

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter