POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 05.10.2022.

Desio se nagli pad na 0,9850 usred snažnog američkog dolara.

  • EUR/USD je u naglom padu jer se Federalne rezerve (Fed) bore sa inflacijom.
  • Američki ekonomski podaci objavljeni tokom dana pokazali su da su se privatni platni spiskovi povećali za 208 hiljada, kao što je prikazano u ADP Nacionalnoj službi za zapošljavanje za septembar.
  • Ministarstvo trgovine SAD (US Department of Commerce) saopštilo je da se trgovinski deficit SAD smanjio za 4,3% na 67,4 milijarde dolara u avgustu, što je najniži nivo od maja 2021.

eu 0510
Dijagram EUR/USD Izvor:TradingView

EUR/USD će u narednih 1-3 meseca verovatno nastaviti sa padom testirajući zonu 0,90 pre nego što dođe do 0,93-0,94 , pored toga ekonomisti Standard Chartered-a očekuju porast-oporavak EUR/USD u narednih 12 meseci

Dok su evropske zalihe gasa dostigle skoro 85% kapaciteta, zabrinutost za energetsku bezbednost i racionalizaciju, zajedno sa relativno sporijim tempom povećanja kamatnih stopa od strane Evropske Centralne Banke (ECB), verovatno će u kratkoročnom periodu izvršiti pritisak na evro.

Tokom narednih 12 meseci, očekujemo smanjenje razlika u kamatnim stopama između SAD i Evrope i preokret njihove trenutne potcenjenosti kako bi pogurali evro na viši nivo.

Današnja zadnja cena0.9855
Današnja dnevna promena-0.0131
Današnja dnevna promena u %-1.31
Današnje dnevno otvaranje0.9986

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter