POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 15.02.2023. – EUR/USD gubi kontrolu i kreće se oko zone na 1.0660

  • EUR/USD u sredu pada na dvodnevni minimum blizu 1.0660.
  • ECB Kristina Lagarde treba da ima govor.
  • Maloprodaja u SAD je u januaru iznenađeno porasla.

Snažan oporavak dolara stavlja pod dodatni pritisak i prisiljava EUR/USD da se trguje na ogromnoj udaljenosti od najnižih mesečnih vrednosti.

EUR/USD: Pritisak prodaje se ubrzava zbog američkih podataka
Pritisak prodaje ostavlja cenu depresivnom i blizu februarskog minimuma oko 1.0650, posebno nakon solidnih informacija o maloprodaji u SAD za mesec januar, dok dalji rast prinosa u SAD takođe podržava dolar.

Dodatni izveštaji u američkom kalendaru su pokazali da se “NY Empire State Manufacturing” Indeks poboljšao na -5,8 za mesec februar, dok je industrijska proizvodnja porasla za 0,8% u godini do januara i ostala bez vrednosti u odnosu na prethodni mesec.

Šta gledati u vezi evra
Uprkos nedavnom povratku na region od 1.0800, EUR/USD ostaje unutar višednevne faze konsolidacije i za sada je pristojno podržan blizu 1.0650.

U međuvremenu, akcija cena oko evropske valute trebalo bi da nastavi da pomno prati dinamiku dolara, kao i potencijalne sledeće poteze ECB nakon što je banka već predvidela još jedno povećanje stope od 50 baznih poena na martovskom događaju.

Kada se vratimo u zonu evra, čini se da je zabrinutost za recesiju sada nestala, što u isto vreme ostaje važan pokretač koji podržava tekući oporavak jedinstvene valute, kao i čvrst narativ ECB.

Ključni događaji u evrozoni ove nedelje: EMU Balance of Trade, Industrial Production, ECB Lagarde (Sreda).

Izvor: FXStreet

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter