POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 16.01.2023. – EUR/USD izgleda neodlučno i zadržava se oko 1.0800

  • EUR/USD menja dobitke sa gubicima na niskim nivoima od 1.0800.
  • Dolar se kreće oko cene 102.30 po DXY (indeks).
  • Američka tržišta akcija/obveznica će se vratiti u normalu u utorak.

Odsustvo smera ostaje nepromenjeno za EUR/USD početkom nedelje.

EUR/USD nailazi na zonu oko 1.0800
Čini se da je oštar oporavak EUR/USD od najniže vrednosti blizu 1.0480 (6. januara) naišao na pristojan otpor oko zone od 1.0880, kod najvišeg vrha u ovoj godini.

Što se tiče podataka u regionu, veleprodajne cene u Nemačkoj pale su za 1,6% mesečno u decembru i porasle za 12,8% u poslednjih dvanaest meseci.

Šta gledati u vezi Evra
EUR/USD par je imao dobitke posle kojih se vraća na negativnu teritoriju nakon ranijeg uspona na nove maksimume oko 1.0880.

Kretanje cene evropske valute trebalo bi da nastavi da pomno prati dinamiku dolara, kao i uticaj energetske krize na evro blok i divergenciju Fed-ECB.

Da se ​​vratimo na evro, sve su veće spekulacije o potencijalnoj recesiji koja stvara poteškoće sa kojima se evro suočava u kratkoročnom periodu.

Ključni događaji u evrozoni ove nedelje: Eurogroup Meeting  (ponedeljak) – ECOFIN Meeting, Germany Final Inflation Rate / ZEW Economic Sentiment, EMU ZEW Economic Sentiment, Italy Final Inflation Rate (utorak) –  EMU New Car Registrations / Final Inflation Rate  (sreda ) – ECB Lagarde , ECB Accounts  (četvrtak) – ECB Lagarde (petak).

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter