POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 21.11.2022. – ostaje pod pritiskom blizu 1.0250

  • Pritisak prodaje ostaje dobar za EUR/USD.
  • Dolar se trguje na najvišim nivoima u više sesija pod pratnjom DXY.
  • Nacionalni indeks aktivnosti Fed-a Čikaga pogoršao se u oktobru.

    Prodavci nastavljaju da kontrolišu tržište u kompleksu rizika i drže EUR/USD u depresiji u zoni 1.0250 početkom nedelje.

EUR/USD pada na svoju najnižu vrednost u zadnje dve nedelje
Zaista, u prilično mirnoj sesiji, Greenback produžava nedavni skok podržan porukom nekih govornika Fed-a, koja je dala dodatnu nadu i dolarima i prinosima, dok je u isto vreme ublažila optimizam oko potencijalnog zaokreta Fed-a.

Ranije u kalendaru, nemačke proizvođačke cene su se smanjile za 4,2% mesečno u oktobru i porasle za 34,5% u odnosu na isti mesec 2021. U američkom prostoru podataka, indeks nacionalne aktivnosti Fed u Čikagu pao je na -0,05 u oktobru (sa 0,17).

Šta pratiti u vezi Evra
EUR/USD vidi svoju negativnu stranu pogoršanu do oblasti dvonedeljnih najnižih vrednosti na pozadini nastavka pristrasnosti ponude dolara.

U međuvremenu, očekuje se da će evropska valuta pomno pratiti dinamiku dolara, geopolitičke probleme i divergenciju Fed-ECB. Pored toga, tržišna promena cena potencijalnog zaokreta u politici Fed-a ostaje ekskluzivni pokretač akcije cena para za sada.

Da se ​​vratimo na zonu evra, sve veće spekulacije o potencijalnoj recesiji u regionu – koje izgleda potpomognuto sve slabijim merilima sentimenta, kao i početnim usporavanjem nekih fundamentalnih faktora – pojavljuju se kao važan domaći vetar koji se suočava sa evrom u kratkoročnom periodu.

Ključni događaji za evro zonu ove nedelje:
Flash EMU Consumer Confidence (Utorak) EMU, Germany Advanced PMIs (Sreda) – Germany IFO Business Climate, ECB Accounts (Četvrtak) – Germany Final Q3 GDP Growth Rate, GfK Consumer Confidence (Petak).

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter