POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 23.03.2023. – neuspešno probijanje zone na 1.09300

  • PMI evrozone u petak bi mogao biti kritičan za očekivanja ECB-a.
  • EUR/USD završava petodnevni pozitivan niz, povlačeći se za stotinu pipsa od nedavnog vrha.

EUR/USD prekinuo je petodnevni pozitivan niz u četvrtak zbog oporavka američkog dolara. Pogoršanje tržišnog raspoloženja na Volstritu, usred bankarskih nervoza, podstaklo je na rast trezorske obveznice i američki dolar. Valutni par, koji je dostigao najviši nivo od februara na 1.00933, pao je ispod 1.00830 u Njujorškoj sesiji nakon sastanka FOMC-a.

Oštri komentari zvaničnika Evropske centralne banke (ECB) nastavili su da se pojavljuju u naslovima u četvrtak, nudeći podršku evru tokom većeg dela dana. Ali u američkim satima, zajednička valuta je izgubila zamah zbog bankarskih nervoza.

Podaci iz SAD u četvrtak pokazuju da je nacionalni indeks aktivnosti Fed-a u Čikagu pao na -0,19 sa 0,23, dok su početni zahtevi za nezaposlene pali na 191.000, najniži u poslednje tri nedelje, što pokazuje zategnuto tržište rada.

Preliminarni PMI u evrozoni (EZ) i SAD treba da se objave u petak. Ti brojevi bi mogli biti važni za tržišta, s obzirom da bi to bio prvi pogled na to kako se globalna ekonomija ponaša u martu. Pozitivne brojke iz EZ bi trebalo da održe ECB na putu ka još povećanju kamatnih stopa.

Izvor: FXStreet

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter