POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 23.11.2022. – raste prema 1.0400 dok se Fed priprema da uspori tempo povećanja stopa

  • Evro je skočio pošto je američki dolar oslabio nakon objavljivanja “novembarskih minuta” Federalnih rezervi (Federal Reserve November minutes).
  • Zvaničnici Federalnih rezervi složili su se da uspore povećanje stope, oslabivši američki dolar.
  • Analiza cene EUR/USD: Dnevno zatvaranje iznad 1.0400 može pogoršati rast na 1.0500.

Evro (EUR) je skočio u odnosu na američki dolar (USD) nakon što je objavljen zapisnik o monetarnoj politici Federalnih rezervi (Fed) koji je pokazao da su se kreatori politike složili da uspore tempo povećanja stopa na novembarskom sastanku Federalnih rezervi (Fed).

Primedbe Komiteta za otvoreno tržište Federalnih rezervi (FOMC) novembarski zapisnik
Kao što je gore pomenuto, zvaničnici Fed-a su se složili da uspore povećanje stope podstaklo je slabost američkog dolara, pošto je EUR/USD napredovao ka dnevnom maksimumu od 1.0400. Štaviše, kreatori politike su izrazili da se monetarna politika približava „dovoljno restriktivnom“ nivou, priznajući da je vrh stope federalnih fondova (FFR) važniji od same stope.

Što se tiče inflacije, kreatori politike Fed-a su se složili da je bilo malo znakova ublažavanja inflatornih pritisaka, iako su naglasili da su inflatorni rizici iskrivljeni na gore.

Zvaničnici su izrazili visok nivo neizvesnosti u pogledu vrhunca FFR-a. Međutim, nekoliko predviđenih kamatnih stopa će dostići vrhunac na višem nivou, kako je predsednik Federalnih rezervi Jerome Powell izrazio na konferenciji za novinare o monetarnoj politici.

U međuvremenu, kvote fjučersa kamatnih stopa na tržištu novca za povećanje od 50 baznih poena porasle su na 79% na sastanku u decembru nakon objavljivanja zapisnika FOMC-a.

Indeks američkih dolara (DXY), merač vrednosti dolara u odnosu na korpu od šest valuta, povećao je svoje gubitke na skoro 1%, pao na 106,161, dok su se prinosi na državne obveznice SAD povukli.

Današnja zadnja cena1.0398
Današnja dnevna promena0.0098
Današnja dnevna promena u %0.95
Današnje dnevno otvaranje1.03

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter