POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 26.10.2022. -dostiže nove šestonedeljne maksimume iznad 1,0070

  • Američki dolar nastavlja da opada.
  • Pad američkih prinosa doprinosi slabosti dolara.
  • EUR/USD raste peti dan zaredom, na maksimumu od šest nedelja.

EUR/USD je dodatno porastao i dosegao novi šestonedeljni maksimum na 1,0080, usred široko zasnovane slabosti dolara. I dalje je blizu maksimuma, zadržavajući važne dnevne dobitke dan pre sastanka Evropske centralne banke.

Predstoji sastanak Evropske Centralne Banke

Američki dolar je produžio svoju korekciju niže u sredu tokom američke sesije usred pada američkih prinosa koji su dostigli nove nedeljne minimume. DXY je pao za skoro 1%, trgujući ispod 110,00.

Evropska centralna banka će u četvrtak održati sastanak o monetarnoj politici. Očekuje se povećanje stope za 75 bps. Odluka, izjava i Lagardina konferencija za štampu verovatno će uticati na prelaze evra.

Analitičari Rabobanke sumnjaju u mogućnost da Evropska Centralna Banka održi politiku velikog povećanja kamatnih stopa nakon četvrtka. Smatraju da bi, uzimajući u obzir ekonomski kontekst, centralna banka mogla biti prinuđena da uspori tempo svojih poteza. „Nastavljamo da vidimo mogućnosti da EUR/USD padne na 0,95 u zimskim mesecima.

Takođe u četvrtak, SAD će izvesti prvo čitanje rasta GDP-a (Gross domestic product) u trećem kvartalu i nedeljni izveštaj o zahtevima za nezaposlene.

Današnja zadnja cena1.0048
Današnja dnevna promena0.0083
Današnja dnevna promena u %0.83
Današnje dnevno otvaranje0.9965

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter