POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 30.03.2023. – EUR/USD kupci postižu nove maksimume penjući se iznad 1.0900

  • EUR/USD raste iznad 1.0900.
  • Sva pažnja će se uperiti prema podacima američkog PCE u petak.

EUR/USD jača, a američke akcije na Volstritu su porasle zbog ohrabrujućih ekonomskih znakova iz industrije čipova. U rizičnom okruženju, EUR/USD je prešao sa najniže vrednosti od 1.0823 na najviši nivo od 1.0926.

Bankarska previranja u kolapsu dva regionalna američka zajmodavca izazvala su zabrinutost što je dovelo do dramatične promene u očekivanjima monetarne politike od Federalnih rezervi. U međuvremenu, prema Fedwatch alatu CME grupe, sada su skoro podjednake šanse između pauze i povećanja stope od 25 baznih poena od strane Fed-a u maju.

Za dalji uvid, investitori čekaju februarsko očitavanje podataka za ličnu potrošnju (PCE) u petak i ovo je Fed-ov preferirani merač inflacije. Januarske brojke su pokazale naglo ubrzanje potrošnje, tako da će se podaci pažljivo pratiti.

U međuvremenu, američki podaci u četvrtak pokazali su da je broj nezaposlenih prošle nedelje porastao više nego što se očekivalo, dok je rast bruto domaćeg proizvoda u četvrtom kvartalu bio nešto niži od 2,6% u poređenju sa ranijim procenama od 2,7%, što opravdava razlog za mekšu politiku Fed-a.

Današnja zadnja cena1.0902
Današnja dnevna promena0.0058
Današnja dnevna promena u %0.53
Današnje dnevno otvaranje1.0844

Izvor: FXStreet

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter