POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 31.01.2023. – EUR/USD je na kritičnoj raskrsnici između porasta i pada zbog događaja koji nam dolaze

  • EUR/USD – ključni događaji dolaze do kraja nedelje, uključujući Fed i ECXB , kao i NFP.

EUR/USD kreće se oko 1.0863 i blago je u porastu tokom dana za 0,015%, kretajući se između najniže vrednosti od 1.0802 i 1.0867 uoči sastanaka centralne banke.

Obračun Federalnih rezervi u sredu je prvi veliki rizik za EUR/USD, a drugi će biti Evropska centralna banka u četvrtak, ali šlag na tortu bi mogli da budu američki platni spiskovi koji nisu poljoprivrednici (NFP) koji će biti u petak. Očekuje se da će rezultati centralne banke povećati kamatne stope ASWFederalne rezerve za ne više od 25 baznih poena i Evropsku centralnu banku za 50 baznih poena.

Komunikacija koja je dovela do ovih odluka o kamatnim stopama je prilično zapečatila dogovor u ovom pogledu i tržišta takođe očekuju oštru retoriku guvernera centralnih banaka, Jerome Powell-a i Christine Lagard. Međutim, njihov ton u vezi sa rastom i inflacijom, kao i smernice o daljim potencijalnim skokovima mogli bi da utiču na tržište. Federalni komitet za otvoreno tržište će želeti da označi činjenicu da ćemo gledati više stope duži period, ali sve je u tome da li tržište veruje u tu priču ili ne.

Što se tiče američkog dolara, analitičari TD Securities su tvrdili da on nije toliko osetljiv na STIR cene.

EUR/USD tehnička analiza
EUR/USD je na kritičnoj tački na grafikonima uoči događaja Federalnih rezervi. Kupci ostaju u igri, ali postoje izgledi za značajnu korekciju zbog Fed-a. Probijanje podrške linije trenda rastućeg ciklusa i oštrog ishoda kod Fed-a bi doveli do pada cene tokom vremena i testiralo bi cenu oko 1.0650/00.

Izvor: FXStreet

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter