POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izvršni direktor Binance hvali potez kompanije MicroStrategy da kupi još Bitcoina

Izvršni direktor Binance-a hvali odluku MicroStrategy da kupi više bitkoina.
MicroStrategy je kupio 301 dodatni BTC tokena za 6 miliona dolara.
Javno preduzeće sada poseduje 130.000 bitkoina kupljenih za 3,98 milijardi dolara.
Changpeng Zhao, izvršni direktor najveće berze kriptovaluta Binance, pohvalio je MicroStrategy dok je podelio njihov post o kupovini više bitkoina.

Današnji skeptici će reći: „Oh, tako ste srećni što ste ušli u #bitcoin tako rano“ za nekoliko godina.
Sačuvajte ovaj tvit. Nije finansijski savet.”

— CZ Binance (@cz_binance) 20. septembar 2022

Kompanija za poslovnu inteligenciju, izvršni predsednik MicroStrategy Majkl Sejlor objavio je da je njegova kompanija kupila 301 BTC za oko 6 miliona dolara, svaki u proseku od 19.851 dolara. Držeći 130.000 BTC-a kao kripto zalihe, firma je tako postala jedina javna kompanija koja poseduje tako ogroman broj BTC-a.

Dokumentacija američke Komisije za hartije od vrednosti dalje potvrđuje da je kupovina obavljena između 2. avgusta i 19. septembra.

Galaxy Digital Holdings se takmiči sa MicroStrategy-om kao drugom javnom kompanijom koja drži tako veliki broj bitkoina. Prema njihovom bilansu stanja, kompanija trenutno poseduje 40.000 BTC.

U privatnom sektoru, Mt Gox takođe drži veliki broj BTC-a, oko 141.686. Međutim, u svetlu suđenja za bankrot Mt Gox, vlasnici će navodno podeliti svoju imovinu poveriocima.

Pored toga, još jedna privatna kompanija koja poseduje najveći broj BTC-a je Block.one.
Statistika Bitcoin Treasury-a otkriva da Block.one trenutno drži oko 140.000 BTC.

Kripto zima je postala savršena prilika za investitore da kupe virtuelnu imovinu. U poslednje četiri nedelje, najveća kriptovaluta na svetu, bitkoin, pala je za 10 odsto i 60 odsto.

Dok rastuća inflacija i kamatne stope prete kripto tržištima, kompanije kao što je Binance Labs takođe žele da investiraju u veb3.0 projekat u ranoj fazi koji će doneti visoke vrednosti u budućnosti.

Objava generalnog direktora Binance-a hvali potez kompanije MicroStrategy za kupovinu bitkoina prvi put se pojavila na izdanju novčića.

Izvor: investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter