POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

JP Morgan unapređuje predviđanja za Coinbase nakon rasta Bitkoina

Coinbase je u četvrtak unapređen sa “Underweight” na “Neutral” u JP Morganu, pri čemu je banka kao razlog navela skok cene Bitkoina. Analitičari u JP Morganu zadržali su ciljanu cenu akcija od 80 dolara.

Investitorima su saopštili da rast Bitkoina podiže i tržište kriptovaluta i profitabilnost Coinbase-a.

JP Morgan je bio prilično zabrinut zbog entuzijazma u vezi sa Bitkoinom poslednja tri meseca, koji je bio podstaknut nerealnim optimizmom za novac koji ulazi na tržište kriptovaluta preko nedavno odobrenih i nedavno pokrenutih američkih spot Bitkoin ETF-ova.

“Međutim, ono što je prvobitno bila prodajna vest sa lansiranjem američkih spot Bitkoin ETF-ova sada je postala značajno cenovno povećanje Bitkoina”, priznali su analitičari u JP Morganu.

“Po našem mišljenju, smatramo da ovaj porast cene Bitkoina doprinosi boljim tokovima novca ka spot Bitkoin ETF-ovima, što pak podiže cene Bitkoina i povlači i druge tokene više”, dodali su.

Nakon ubrzanja tokova u Bitkoin ETF-ove u proteklim danima i značajnog cenovnog rasta Bitkoina, a sada i Eterijuma, banka vidi da više cene kriptovaluta ne samo da održavaju, već i poboljšavaju nivoe aktivnosti i profitabilnost Coinbase-a.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter