POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kanye West kupuje društvenu mrežu Parler

Američki reper Kanye West, koji je vlasnik kompanije Ye, predložio je da kupi Parler, platformu društvenih medija popularnu među američkim konzervativcima, saopštila je matična kompanija Parlement Technologies u ponedeljak.

Parler sa sedištem u Nešvilu, koji je do sada prikupio oko 56 miliona dolara, rekao je da očekuje da će posao biti zatvoren u četvrtom kvartalu 2022. Nije dao vrednost posla.

Dogovor dolazi nakon što je Parler, pokrenut 2018. i koji je sebe stilizirao kao prostor za slobodan govor za one koji traže alternativu platformama kao što su Twitter Inc, ponovo postavljen na Google i Apple Inc prodavnice aplikacija nakon što su uklonjene nakon nereda u glavnom gradu SAD u januaru 2021.

Ye je u proteklih nekoliko nedelja prekinula svoje partnerstvo sa maloprodajom odeće Gap Inc, dok je nemački proizvođač sportske opreme Adidas stavio na razmatranje svoje poslovno partnerstvo sa reperom.

Reper je takođe imao problema sa velikim platformama društvenih medija, jer su mu više puta bili ograničeni.

Nedavno je West-u isključen Instagram profil od strane Facebook matične Meta Platforms zbog postova koje su onlajn korisnici osudili kao antisemitske.
Zatim se preselio na Twiter, objavljujući prvi put posle dve godine.

„U svetu u kome se konzervativna mišljenja smatraju kontroverznim, moramo da osiguramo da imamo pravo da se slobodno izražavamo“, rekao je Ie u izjavi.

Činilo se da ste se pridružili Parleru u ponedeljak i da ste imali oko 91 pratioca u vreme objave.

Američki reper je 2020. najavio da će se kandidovati za predsednika SAD u očiglednom izazovu bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, ali se kasnije povukao.

Parler je takođe stekao pažnju Trampovih pristalica.

Prošlog meseca Parler je stvorio novu matičnu kompaniju, Parlement Technologies Inc, kao deo remonta.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter