POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kaškari govor, trajna roba, XPeng – vesti dana

Dolar jača i prinosi na obveznice rastu jer Federalne rezerve ne signaliziraju bilo kakvu nameru da se odmakne od strože politike. Dospevaju podaci o narudžbinama trajne robe. Bed Bath & Beyond dobija ključni spas. Proizvođači električnih vozila su u centru pažnje jer je jedna od kineskih zvezda u usponu teško promašila. A nafta se vraća na razgovore o smanjenju snabdevanja OPEK+.

  1. FED ostaje strog

Oni koji se nadaju da bi niz slabih ekonomskih podataka od utorka mogao da izazove izvesno obećanje umerenosti od strane Federalnih rezervi na njenom simpozijumu u Džekson Holu u petak, izgledaju razočarani. Neel Kashkari, guverner Fed-a Mineapolisa koji je godinama bio najveća inflacija, insistirao je kasno u utorak da prioritet FED-a mora ostati smanjenje inflacije.

Kaškari je na lokalnom poslovnom događaju rekao da se FED poziva na akutne visoke kamatne stope iz 1980-ih – ako bi dozvolio da se inflatorna očekivanja povuku.

Slabi brojevi iz julskih prodaja novih kuća i anketa menadžera nabavke S&P Global-a za avgust nakratko su oživeli razgovore o neminovnom ‘mekom zaokretu’ centralne banke u utorak. Došao je red na porudžbine trajne robe u 14:30 i čekanje podataka o prodaji kuća u 16:00 da bi kasnije ponovili te rezultate.

  1. BBBY dobija spas

Rolerkoster akcija Bed Bath & Beyond izgleda da će se nastaviti nakon što su objavili da su preduzeli veliki korak ka obezbeđivanju spasa za likvidnost, omogućavajući mu da otplati neke od svojih ogromnih dugova i poveća gotovinu. na ruci, pri ruci.

BBBY je rekao zainteresovanim stranama da je odabrao zajmodavca koji će dati zajam nakon marketinškog procesa koji je sproveo JPMorgan. To je došlo na kraju dana koji je počeo izveštajem u kojem se navodi da su razni dobavljači odbili da joj isporuče proizvode zbog nemogućnosti plaćanja.

BBBY akcije su porasle za preko 12% u pretprodaji.

  1. Robne zalihe podaci na otvaranju; NVIDIA, Salesforce će prijaviti nakon zvona

Šire tržište bi trebalo da se otvori jednako kao i poslovična palačinka, međutim, oni investitori koji još nisu na odmoru ostaju zadovoljni da čekaju govor predsednika Fed-a Džeroma Pauela u petak iz Vajominga.

Zalihe koje će kasnije verovatno biti u fokusu uključuju Nordstrom, koji je postao najnoviji trgovac na malo koji je upozorio na dalje oslobađanje zaliha i pritisak na marže do kraja godine. Nordstrom je kasno u utorak upozorio da su se „promet kupaca i potražnja značajno usporili počevši od kraja juna, uglavnom u Nordstrom prodavnicama“. Akcije su pale za preko 13% u pretprodaji.

Današnji vrhunac zarade je takođe posle zvona, u obliku proizvođača čipova NVIDIA i softverskog giganta Salesforce.

Takođe u fokusu će biti Farfetch, koji je konačno postigao dogovor o kupovini velikog dela Richemont-ove onlajn operacije INAP u dogovoru koji potvrđuje značajno uništenje vrednosti švajcarskog giganta u loše procenjen pohod na e-trgovinu.

  1. XPeng poniranje stavlja proizvođače električnih vozila u centar pažnje

Proizvođači električnih vozila takođe će biti u centru pažnje nakon što su deonice kineskog Xpeng koje se nalaze na berzi u Hong Kongu pale za više od 12% kao odgovor na slabe smernice za treći kvartal.

Kompanija je saopštila da očekuje da će isporučiti između 29.000 i 31.000 električnih vozila u tekućem tromesečju, što bi bio porast od 13% do 21% u odnosu na prethodnu godinu, ali i dalje daleko ispod očekivanja tržišta, uglavnom zbog dobro dokumentovanih problema sa COVID-19 na svom domaćem tržištu.

Xpeng je rekao da je uveren da će lansiranje G9 SUV-a u septembru i dva nova modela u 2023. pomoći da uđe u novi ciklus rasta.

  1. Sirova nafta odskače nakon razgovora o smanjenju ponude; EIA inventari dospeli

Cene sirove nafte su se vratile iznad 100 dolara po barelu pošto je tržište – nakon prvobitno opuštenog odgovora – konačno prihvatilo komentare ministra nafte Saudijske Arabije koji upozorava na potencijalnu potrebu za smanjenjem proizvodnje.

Fjučersi američke sirove nafte su porasli za 0,7% na 94,39 dolara po barelu, dok je nafta Brent porasla za 0,6% na 100,78 dolara po barelu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter