POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kineska kompanija za proizvodnju električnih automobila, Nio, kao svoj najveći problem vidi prekid lanca snabdevanja, a ne potražnju.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Nio, Vilijam Lija, trenutno glavni problem kompanije je da obezbedi stabilnost lanca snabdevanja.

Zbog rasta cena sirovina, kineski proizvođač električnih automobila je primoran da podigne cene.

Nio je morao nakratko da zaustavi proizvodnju pošto su Covid propisi sprečili kompaniju da dobija delove od prodavaca u aprilu.

Međutim, korporacija je tvrdila da je proizvodnja mogla da se nastavi nekoliko dana kasnije.

Uprkos tome, Li je nastavio da opisuje opštu situaciju kineske proizvodnje automobila u procesu oporavka u četvrtak, dok Šangaj i drugi delovi zemlje ostaju pod kontrolom zbog Covida.

Čak i ako kineska vlada smanji subvencije ili drugu političku podršku za ovaj sektor, Li očekuje da će potražnja potrošača za električnim automobilima ostati jaka.

Uprkos ograničenjima Covid-a, Nio je u aprilu isporučio preko 5.000 automobila, što je značajno smanjenje u odnosu na skoro 10.000 isporuka u martu.

Prema podacima Kineskog udruženja za putničke automobile, prodaja putničkih automobila je u aprilu opala za 35,5% na godišnjem nivou, ali je prodaja novih energetskih vozila, koja uključuju električne automobile na baterije, porasla za 78,4%.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter