POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ko su najveći dobitnici a ko gubitnici u prethodnoj nedelji?

Evo najvećih pokretača indeksa Nasdaq 100 u nedelji u kojoj je ovaj indeks porastao za 0,6% uprkos lošijem završetku nedelje dok su zvaničnici Fed-a govorili o oštrijim povećanjima kamatnih stopa.

Najbolje Nasdaq 100 akcije u prethodnoj nedelji:

Airbnb Inc akcija porasla za 20,9%: Akcije su porasle nakon što je izveštaj kompanije o zaradi u četvrtom kvartalu pokazao prihode bolje od očekivanih i veće rezervacije usred kontinuirane jake potražnje.

Seagen Inc– porast od 20%: Seagenove akcije su porasle nakon što je biotehnološka firma prijavila manji gubitak od očekivanog i solidne brojke prihoda, te dobila bolja očekivanja analitičara za ubuduće.

Lucid Group Inc – porast od 9%. Volatilnost nastavlja da prolazi kroz sektor električnih vozila.

Warner Bros Discovery– rast akcija od 8,5%, koje nastavljaju snažan početak godine nakon loše 2022.

Analog Devices – porast od 8%: Akcije poluprovodničke kompanije su skočile nakon što su objavljene smernice koje su bile bolje od očekivanih za drugi kvartal fiskalne godine.

Nasdaq 100 gubitnici u prošloj nedelji:

Diamondback energy – pad od 9,8% usred teške nedelje za naftni sektor.

Paypal Holdings – pad od 7,6%, pošto je nekoliko hedž fondova – Lone Pine Capital i Tiger Global – likvidiralo svoje udele u kompaniji za plaćanja, kako je prijavljeno u obrascu 13F.

Baker Hughes Co – pad od 7,1%: Akcije energetske kompanije pale su u petak zajedno sa naftnim sektorom.

Adobe – pad od 3,8%: Akcije softverske kompanije su pale pošto su izašle vesti da će kupovinu Figme pregledati regulatorna tela EU.

Advanced Micro Devices Inc – pad od 3,7%: Akcije poluprovodničke kompanije su pale usred zabrinutosti da će pad tržišta računara biti produžen.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter