POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kompanija Tesla isporučila 254,695 jedinica električnih vozila u drugom kvartalu, ispod konsenzusa

Prema izveštajima kompanije, Tesla je isporučila je 254.695 električnih vozila (EV) u drugom kvartalu, što je 27% više u odnosu na isti period prošle godine.

Čak i dalje, prijavljena cifra je manja od 261.181 isporuka vozila koje je predvideo Street Account u vlasništvu FactSet-a, što je bio konsenzus Blumberga.
Tesla je prodala 310.048 automobila širom sveta u prvom kvartalu.

Tesla je tvrdila da je proizvela 258.580 vozila, što je više od 247.382 koliko je predvideo Blumberg.

Investitore je ranije ove nedelje upozorio analitičar Vedbusha Danijel Ajvs da će izveštaj o isporuci u drugom kvartalu biti „mračan“.

Prema statistici Refinitiva, analitičari su očekivali da Tesla najavi isporuke 295.078 vozila u periodu između aprila i juna. Zbog dugotrajnog zatvaranja u Kini, nekoliko analitičara je dodatno smanjilo svoja očekivanja na oko 250.000.

Najvredniji proizvođač na svetu imao je manje poremećaja u lancu snabdevanja i pandemija od većine proizvođača automobila, objavljujući rekordne isporuke svakog kvartala od trećeg kvartala 2020.

Teslinu brzu ekspanziju proizvodnje vozila u velikoj meri je pomogla Kina, sa jeftinom, profitabilnom fabrikom u Šangaju koja proizvodi približno polovinu ukupnog broja vozila kompanije isporučenih u 2017.

Izvor: Investing

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter