POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kompanija Tesla prodala Bitkoin u vrednosti od 936 miliona dolara

Nakon kratke rasprodaje kasno u sredu izazvane glasinama da je proizvođač električnih automobila Tesla Inc likvidirao preko 75% svojih udela u digitalnoj valuti, Bitkoin se od tada oporavio.

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, pripisao je transakciju brizi o “totalnoj likvidnosti” svog poslovanja.

Najveća kriptovaluta na svetu, koja je ranije na vestima pala za čak 0,5% na 23.268,92 dolara, nedavno je porasla za 1,04% na 23.494,57 dolara.

Iako je kompanija Tesla prodala 75% svog udela u Bitkoinu, najveća kriptovaluta se ipak oporavlja od nedavnog pada.

Više od godinu dana nakon što je investirao 1,5 milijardi dolara u bitkoin na vrhuncu svog meteorskog uspona i popularnosti, Tesla je u drugom kvartalu prodao kriptovalutu u vrednosti od 936 miliona dolara.

Musk ima istoriju glasnog zagovornika kriptovaluta. Cene Dogecoin-a i bitkoina često rastu kao rezultat njegovih predviđanja za budućnost kriptovaluta i otkrivanja podataka u vezi sa njegovim posedom digitalne imovine.

U Teslinom pozivu za investitore, Musk je naveo da su problemi sa proizvodnjom uzrokovani blokadama izazvanim COVID-19 u Kini glavni pokretač prodaje.

„Bilo nam je važno da maksimiziramo svoju gotovinsku poziciju“, rekao je Mask. „Svakako smo otvoreni za povećanje naših bitkoina u budućnosti, tako da ovo ne treba shvatiti kao neku presudu o Bitkoinu.
Samo smo bili zabrinuti za ukupnu likvidnost kompanije.“

Musk je takođe naveo da nijedan Teslin Dogecoin, kriptovaluta zasnovana na mimovima koju je hvalio na Tviteru, nije prodat.

Pre prestanka u maju 2021, Tesla je prihvatao bitkoin na manje od dva meseca.
Nakon što je izvršio dužnu analizu količine obnovljive energije potrebne za rudarenje Bitkoina, Musk je naznačio da bi kompanija mogla nastaviti da ga prihvata.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter