POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kompanija Tesla zabeležila rast prihoda od 37% u četvrtom kvartalu

Kompanija Tesla Inc. je prijavila rezultate u četvrtom kvartalu bolje od očekivanih nakon zatvaranja u sredu uz bolju zaradu po akciji (EPS) od očekivanog.

Gigant proizvodnje elektirčnih automobila je prijavio non-GAAP EPS od 1,19 dolara, što je 40% više u odnosu na prošlu godinu i nadmašilo je konsenzus od 1,15 dolara.

Prihod je porastao 37% u odnosu na prošlu godinu na 24,318 milijardi dolara, u odnosu na konsenzus od 24,68 milijardi dolara.

Operativna marža iznosila je 16% u četvrtom kvartalu, u odnosu na 16,8% za godinu.
Operativni novčani tok u kvartalu iznosio je 3,3 milijarde dolara, a slobodni novčani tok je bio 1,4 milijarde dolara.

U vezi sa rastućim kamatnim stopama, Tesla je rekao da su navikli na izazove i da ubrzavaju svoju mapu puta za smanjenje troškova dok se kreću ka višim stopama proizvodnje.

O prosečnim prodajnim cenama (ASP), koje su nedavno snižene, iz Tesle su rekli da su ASP-ovi bili na silaznoj putanji dugi niz godina i da je poboljšanje pristupačnosti „neophodno da bi postali višemilionski proizvođač vozila“.

Iz kompanije Tesla su izjavili da su u svakom scenariju spremni na kratkoročnu neizvesnost dok su fokusirani na dugoročni potencijal autonomije, elektrifikacije i energetskih rešenja.

Akcije Tesle trguju delimično više nakon rezultata. Akcije su porasle za 17% od početka godine, ali su pale za 53% u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter