POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kompanije za rudarenje kriptovaluta poslednjih mesec dana duplo profitabilnije

Dok su cene Bitkoina i Etera porasle u poslednje vreme, kompanije koje se bave rudarenjem Bitkoina su krenule sa rastom.

Kompanije koje se bave rudarenjem kriptovaluta su zabeležile povećanje cena akcija za čak 120% tokom prošlog meseca, usred oporavka cena kripto imovine, veće profitabilnosti rudarenja i naglog povećanja proizvodnje Bitkoina (BTC).

Kompanije za rudarenje kriptovaluta Marathon Digital Holdings sa 124,12%, Core Scientific sa 110,39%, Hut 8 sa 98,95% i Riot Blockchain sa 96,69% ​​su zabeležile značajan porast cena akcija u poslednjih 30 dana, prema podacima Yahoo Finance-a – BTC sa 18,0% i Eter (ETH) sa 67,8% cena imovine.

U podnošenju rezultata u drugom kvartalu u četvrtak, Core Scientific je prijavio zapanjujućih 1601% porast u samostalnom rudarenju Bitcoin-a od godine do danas, dostigavši 6,567 BTC.
Prihod u drugom kvartalu porastao je za 118% na godišnjem nivou na 164 miliona dolara, podstaknut povećanjem prihoda od digitalnog rudarenja i prihoda od hostinga.

Hut 8 Mining Corp. je takođe zabeležio porast svog iskopanog bitkoina u tromesečju, za 71% više u odnosu na period prethodne godine na ukupno 946 iskopanih BTC-a zbog „povećanja heš stope od dodatnih visoko efikasnih rudara“ i povećanja aktivnosti na svom rudarskom mestu u Ontariju.
Njen prihod je takođe porastao u drugom kvartalu, porastao za 30,7% u odnosu na isti period prošle godine na 43,8 miliona dolara.

Marathon Digital, koji je podelio svoje rezultate u drugom kvartalu ranije ove nedelje, takođe je rekao da je povećao svoju proizvodnju bitkoina iz godine u godinu, proizvodeći 707 BTC u kvartalu uprkos „izazovnom makro okruženju“, uz povećanje aktivnosti proizvodnje bitkoina od 8%.

Sve tri kompanije su, međutim, zabeležile povećane gubitke, vođene gubicima zbog obezvređenja njihovih kripto fondova.

Porast cene akcija takođe se poklopio sa porastom cena kriptovaluta od pada u junu i julu, pri čemu su ključna kripto imovina, uključujući BTC i ETH, porasla za 18,0% i 67,8%, respektivno.

Profitabilnost rudarenja bitkoina takođe se oporavila sa najnižih vrednosti na godišnjem nivou 19. juna, prema Bitinfocharts-u.

d5d80686 b913 4e1e 9261 48fcaacc851f
Profitabilnost rudarenja BTC-a u poslednja 3 meseca. Izvor: Bitinfocharts.com

Kompanije za rudarenje bitkoina morale su da se suoče sa brojnim faktorima poslednjih meseci koji su uticali na proizvodnju i profitabilnost BTC-a, uključujući niže cene imovine i veće troškove energije, koji se delimično pripisuju toplotnom talasu u Teksasu i sukobu između Rusije i Ukrajine.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter