POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Korisnici glasali da Binance preuzme Voyager

Nakon glasanja korisnika Voyager-a, Binance-ova ponuda da spase bankrotiranu kripto brokersku kuću je jedan korak bliže realizaciji. Međutim, sporazum će se verovatno suočiti sa oštrom regulativom.

Više američkih regulatora prigovara sporazumu, navodeći nepovoljne uslove za kreditore. Oni takođe sugerišu da taj posao ostavlja Voyagerove rukovodioce bez uticaja na milionske gubitke klijenata.

Korisnici Voyager Digital-a su velikom većinom glasali za plan kompanije da proda svoju imovinu Binance US-u. Preko 97% korisnika Voyagera koji su učestvovali u glasanju odobrilo je ugovor od milijardu dolara između Voyagera i Binance-ove podružnice u SAD.

Prema sudskom podnesku kompanije za restrukturiranje od utorka, u glasanju je učestvovalo preko 59.000 korisnika. Ovi korisnici su predstavljali preko 550 miliona dolara potraživanja od ove kripto brokerske kuće. Svega 2.117 korisnika je odbilo ugovor.

Regulatori se protive preuzimanju 

Prema Voyager-u, Binance ponuda će omogućiti klijentima da povrate 51% sredstava zaključanih na ovoj platformi. Međutim, američki regulatori se ne slažu i protive se dogovoru.

Teksaški regulatori tvrde da Voyager nije adekvatno prijavio svoje obaveze. U petak su Državni odbor za hartije od vrednosti Teksasa i Ministarstvo za bankarstvo Teksasa uložili zajednički prigovor na ovaj dogovor. Konkretno, Alameda Research ima zajam od 445 miliona dolara prema Voyageru.

Taj zajam bi mogao značajno uticati na ono što korisnici Voyagera mogu očekivati da dobiju nakon ovog dogovora.

„Ako Alameda uspe da dokaže svoj zahtev za administrativne troškove, nadoknada bi se mogla smanjiti sa 51% na 24%-26% – iznos koji je mnogo niži od onoga što se procenjuje da će generalni neobezbeđeni potražioci dobiti u likvidaciji iz poglavlja 7“, rekli su regulatori u Teksasu. 

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) takođe je iznela primedbe na sporazum na pravnim osnovama. U podnesku SEC-a od 22. februara navodi se da plan ne uključuje otkrivanje podataka o Binance američkoj platformi. Prema regulatorima, obelodanjivanja mogu otkriti da plan krši zakone o nelicenciranim ponudama hartija od vrednosti.

Dogovor bi takođe mogao da ostavi po strani rukovodioce Voyagera, navodi Federalna trgovinska komisija (FTC) u svom prigovoru. Prema FTC-u, sporazum bi sprečio poverioce da traže pomoć izvan Binance plana. Korisnici nisu mogli da traže odštetu od zaposlenih u Voyager-u, čime su bili oslobođeni odgovornosti.

Voyager prodaje milione iz svojih kripto rezervi

Sve u svemu, regulatori sugerišu da bi korisnicima možda bilo bolje da prodaju imovinu Voyagera. To je upravo ono što je kompanija do sada radila i to brzo. Kompanija je prebacila oko 121 milion dolara kripto imovine na berze u februaru. Kompanija u stečaju je takođe dobila oko 150 miliona dolara u USDC stabilnim coinima.

Voyagerova prodaja imovine naštetila je cenama imovine koju prodaje, posebno za ETH i SHIB. Podaci Arkham Intelligence-a pokazuju da Voyager-ov najveći fond koji nije stabilan coin iznosi 166.223 ETH u vrednosti od 271 milion dolara i 6,2 triliona SHIB tokena u vrednosti od 77 miliona dolara.

Izvor: Daily Coin

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter