POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kraj borbe- SEC odbacio optužbe protiv direktora Ripple-a nakon 3 godine!

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) je u petak odbacila optužbe protiv direktora Ripplea, Brada Garlinghousea i Chrisa Larsena. Optužbe su glasile da je XRP bio neregistrovana hartija od vrednosti, što označava kraj trogodišnje pravne bitke koja je počela krajem 2020. Rippleovi najviši rukovodioci su SEC okarakterisali kao “divlju regulatornu agenciju” sa “političkom agendom”.

Garlinghouse je kritikovao SEC zbog ciljanja njihovog poslovanja u SAD-u, koji pruža “blokčein infrastrukturu” za “međunarodna plaćanja”, umesto da se fokusiraju na “offshore berze” koje se bave ilegalnim aktivnostima. Zbog antagonizma SEC-a, Ripple je bio primoran da prebaci oko 90% svog poslovanja i većinu zaposlenih u trećem kvartalu 2023. godine van SAD-a.

Larsen smatra odbacivanje tužbe kao pobedu protiv onoga što je nazvao “uznemirujućim pokušajem” suzbijanja kriptovaluta u Americi. On je sugerisao da su “politički povezani posebni interesi” uticali na tužbu. SEC je takođe podigao optužnice protiv Coinbase-a i Binance-a; Coinbase-a zbog listiranja neregistrovanih hartija od vrednosti i vođenja ilegalne berze,

U četvrtak je SEC predložio odbacivanje slučaja federalnom sudiji u vezi sa Ripple-ovim najvišim rukovodiocima, planirajući da pregovara o odgovarajućim merama za povrede povezane sa neregistrovanom institucionalnom prodajom XRP-a. Ripple je bio optužen za obmanjivanje investitora sa preko milijardu dolara prodaje, ali je presuda utvrdila da to nisu bile ponude hartija od vrednosti.
Ova odluka je izazvala porast vrednosti XRP-a za 6%.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter