POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kripto firmi Bullish kompanija Far Peak je otkazala SPAC ugovor od 9 milijardi dolara

Firma za kriptovalute Bullish i Far Peak Acquisition Corp saopštile su u četvrtak da su poništile svoje spajanje vredno 9 milijardi dolara, što ga čini najnovijim blanko čekovnim ugovorom koji je propao jer je industrija pod sve većom regulatornom kontrolom.

Kompanija za akviziciju posebne namene (SPAC), koja je prikupila 550 miliona dolara u svojoj inicijalnoj javnoj ponudi i koju vodi bivši predsednik NYSE Tomas Farli, takođe će se ugasiti do 7. marta.

„Naša potraga da postanemo javno preduzeće traje duže nego što smo očekivali, ali poštujemo tekući rad SEC-a na postavljanju novih okvira za digitalnu imovinu i razjašnjavanju složenosti otkrivanja podataka i računovodstva specifičnih za industriju“, rekao je izvršni direktor Bullisha Brendan Blumer.

Jedno od obeležja sklapanja poslova iz ere pandemije, SPAC-ovi su od tada pali u nemilost usred regulatornog udara i naglog rasta kamatnih stopa koji je uzdrmao tržište akcija.

Uz podršku milijardera preduzetnika Petera Thiel-a, Bullish je jedinica softverske blockchain kompanije Block.one. Ovaj ugovor bi mu doneo skoro 600 miliona dolara prihoda.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter