POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

“Kripto-kit” je izgubio 24 miliona dolara u staked Ethereumu usled phishing napada

Značajan deo ukradenih sredstava prebačen je na potpuno automatsku kripto berzu FixedFloat.

Kripto-kitarica postala je žrtva masivnog phishing napada, gubeći milione dolara u staked Etheru na provajderu za likvidno staking Rocket Pool.

Investitor je izgubio čitavu ravnotežu adrese u Lido Staked ETH (stETH) i Rocket Pool ETH (rETH) 6. septembra, prema izveštaju kripto sigurnosne kompanije PeckShield.

Hakovanje je izvršeno samo u dve transakcije, sa 9.579 stETH ukradenih u jednoj i 4.851 rETH u drugoj. U vreme napada, vrednost ukradenih sredstava iznosila je 15,5 miliona dolara u stETH i 8,5 miliona dolara u rETH, impresivnih 24 miliona dolara ukupno.

3163b1ea 2586 4f7b aef5 bda1ca2f6ca3
Transakcije u phishing napadu od 24 miliona dolara. Izvor: X

Prema PeckShield-u, osoba koja je izvršila phishing je kasnije razmenila ukradene aktivnosti za 13.785 ETH i 1,64 miliona Dai.

Značajan deo DAI rezerve već je prebačen na potpuno automatsku kripto berzu FixedFloat, prema izveštaju PeckShield-a.

Tim za praćenje kriptovaluta kompanije SlowMist, MistTrack, izvestio je da je većina preostalih ukradenih sredstava prebačena na tri adrese.

Prema izvoru protiv prevara Scam Sniffer, žrtva je omogućila odobrenja tokena prevarantu potpisivanjem transakcija “Povećaj Dozvolu” (Increase Allowance).

1324cc0c 65cb 4e09 befa 2bd877252176
Metoda “Povećaj Dozvolu” (Increase Allowance) u transakciji prevaranta. Izvor: Etherscan

Dozvole ili dozvole za pristup su funkcija ERC-20 tokena koja omogućava trećoj strani da ima pravo da potroši neke tokene koji pripadaju drugom vlasniku, koristeći pametne ugovore. Neki posmatrači kriptovaluta su upozorili na rizike povezane sa odobravanjem ERC-20 dozvola, napominjući da anonimni razvijatelji mogu implementirati zlonamerne pametne ugovore kako bi prevarama izložili korisnike.

Ova vest dolazi ubrzo nakon što su barem pet pružalaca likvidnog stakinga na Ethereumu – Rocket Pool, StakeWise, Stader Labs i Diva Staking – uveli ili počeli da uvode pravilo samoregulacije, prema kojem obećavaju da neće imati više od 22% tržišta Ethereum stakinga.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter