POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kripto menjačnica Binance planira da uloži 500 miliona dolara zajedno sa Elonom Maskom u otkup Tvitera

Binance je u četvrtak otkrio da će izdvojiti 500 miliona dolara kako bi zajedno sa Elonom Maskom otkupili društvenu mrežu Tviter.

Prema podnescima Komisije za hartije od vrednosti, Binance je deo grupe od 18 investitora koja uključuje firmu za upravljanje rizičnim kapitalom Sequoia Capital i investicionu firmu Fidelity.

Izvršni direktor Binance Changpeng Zhao je izjavio: „Zadovoljstvo nam je što možemo da pomognemo Elonu da ostvari novu viziju za Tvitter. Nadamo se da ćemo igrati ulogu u spajanju društvenih medija i Web3, kao i širenju upotrebe i usvajanju kripto i blokčejn tehnologija“, rekao je Zhao.

download 1


Mask bi takođe trebalo da preuzme funkciju privremenog generalnog direktora Tvitera na nekoliko meseci nakon zaključenja ugovora, rekli su izvori za CNBC.

Tim potezom bi se privremeno smenio sadašnji izvršni direktor Parag Agraval, koji je na toj funkciji od novembra.

U aprilu je Teslin milijarder pristao da kupi Tviter za 54,20 dolara po akciji.

Dogovor, koji će Tviter pretvoriti u privatnu korporaciju, verovatno će biti okončan ove godine, dok se čeka odobrenje akcionara i regulatora.

Vest je stigla četiri dana nakon što je milijarder predstavio finansijski plan za podršku akviziciji, što je navelo odbor Tvitera da ozbiljnije ispita ponudu, navodi Rojters.

Musk je izvršio kupovinu sa 25,5 milijardi dolara u potpunosti posvećenog finansiranja duga i marginalnog zajma i dodatnih 21 milijardu dolara za učešće u kapitalu.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter