POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kripto menjačnica FTX dobila je potpuno odobrenje za rad u Dubaiju

Kompanija će izgraditi sedište u Dubaiju za upravljanje uslugama razmene i kliringa za Bitkoin i kriptovalute preko podružnice.

FTX, berza kriptovaluta sa sedištem na Bahamima, dobila je dozvolu da funkcioniše kao razmena i klirinška kuća u Dubaiju.

Razmena bi počela vođenjem tržišta digitalnih sredstava, pružanjem usluga čuvanja i omogućavanjem usluga trgovanja bitkoinima i drugim kriptovalutama samo institucionalnim investitorima u Dubaiju.
Preko njega će biti dostupni i derivati.

„Naša licenca se proširuje i na maloprodajne kupce, međutim, to će biti postepeno povećanje kako bismo osigurali da se maloprodajnom tržištu približimo u skladu sa smernicama koje je postavila Regulatorna uprava za virtuelnu imovinu (regulator sektora u Dubaiju)“, rekao je Balsam Danhach, direktor FTX Bliski istok i severna Afrika, prema izveštaju.

FTX Ekchange FZE podružnica FTX, koja posluje na evropskim i bliskoistočnim tržištima, biće zadužena za upravljanje uslugama kriptovaluta koje se pružaju u Dubaiju.

Čim je kompanija odlučila da konačno uspostavi regionalno sedište u Dubaiju, FTX je u martu dobio privremeno odobrenje. Isto privremeno prihvatanje je ranije ove nedelje dodeljeno institucionalnom čuvaru bitkoina Komainu, odeljenju dominantne japanske banke Nomura.
Kako oblast radi na tome da postane centar za digitalnu imovinu, kompanija će tamo izgraditi i sedište.

Pored svoje ekspanzije na Dubai, FTX je dospeo na naslovne strane poslednjih nekoliko meseci usred zaraze tržišta koja je izbrisala mnoge kompanije za finansijske usluge sa prostorom za kriptovalute.
Među predloženim akvizicijama od FTX-a, i Voyager Digital i BlockFi su prvobitno bili u razmatranju, nakon što je razmena prešla na preuzimanje Celsius-a.

Izvor: Bitcoin Magazine

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter