POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kripto menjačnica FTX dolazi u Japan.

Nakon što je u februaru kupio lokalnu Liquid kripto berzu, FTX, koji je pretekao Coinbase i postao druga najveća centralizovana menjačnica u smislu obima, stvorio je FTX Japan za svoje japanske potrošače.

Japan ima stroge propise za berze kriptovaluta koje žele da rade tamo, a komesar državnog regulatora za kriptovalute, Agencije za finansijske usluge (FSA), priznaje da to čini stvari “veoma teškim“ za berze.

Sam Bankman-Fried, izvršni direktor FTX rekao je da je Japan visoko regulisano tržište sa potencijalnom veličinom tržišta od približno 1 bilion dolara.

Ovakve ekspanzije su u oštroj suprotnosti sa drugim velikim kripto firmama koje moraju da otpuštaju osoblje zbog tekućih loših uslova.

Zbog loših tržišnih uslova, kripto menjačnica Gemini planira da otpusti 10% zaposlenih. Coinbase je takođe rekao sredinom maja da će usporiti zapošljavanje kako bi garantovao da će moći da prebrodi oluju.

Sa cenom akcija na najnižoj ceni svih vremena zbog šireg pada tržišta, platforma za trgovanje prilagođena kripto trgovanju, Robinhood, otpustila je čak 9% svojih radnika krajem aprila.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter