POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kripto preduzeća predviđaju kolaps stotina digitalnih valuta, upoređujući industriju sa ranim dotcom danima

VAŽNE NAPOMENE

  • U opticaju je preko 19.000 kriptovaluta, kao i desetine blokčejn platformi.
  • Očekuje se da će hiljade digitalnih tokena nestati u narednim godinama, kao i broj blokčejna.
  • Prema Bredu Garlinghausu, izvršnom direktoru kompanije Ripple za prekogranična blokčejn plaćanja, „rezultati“ kriptovaluta će sigurno opstati u budućnosti.

Sa preko 19.000 virtuelnih valuta u opticaju, industrija kriptovaluta uporedila je sadašnje tržište sa ranim danima interneta. Međutim, učesnici u industriji veruju da će većina ovih valuta propasti.

Sa preko 19.000 virtuelnih valuta u opticaju, industrija kriptovaluta uporedila je sadašnje tržište sa ranim danima interneta. Međutim, učesnici u industriji veruju da će većina ovih valuta propasti. U opticaju je preko 19.000 kriptovaluta, kao i desetine blokčejn platformi. Blockchain platforma, kao što je Ethereum, služi kao osnova za mnoge od ovih različitih kriptovaluta.

Nedavni kolaps takozvanog algoritamskog stabilcoina terra UST i njegovog pratećeg digitalnog tokena luna, koji je izazvao šokove kroz tržište, usmerio je pažnju na bezbroj kriptovaluta koje već postoje i da li će sve preživeti. „Jedna od posledica onoga što se dogodilo prošle nedelje sa incidentom Terra je da sada postoji previše blokčejna i tokena. I ovo zbunjuje korisnike. I to predstavlja određenu zabrinutost za korisnike.

Na početku interneta, bilo je mnogo dotcom firmi, i mnoge od njih su bile prevare koje nisu dodavale vrednost, i sve je to rasvetljeno. A danas imamo veoma korisna i legitimna preduzeća.”

Verujem da postoji neka debata o tome da li nam je sada potrebno 19.000 novih valuta. Postoji 180 valuta u fiat svetu. Sektor kriptovaluta se nada da će tržište medveda proterati “loše aktere” iz tog područja.

Stavovi industrije dolaze pošto je tržište bitkoina i dalje pod pritiskom. Bitkoin je pao za više od 50% u odnosu na rekordno visok nivo u novembru, a nekoliko drugih digitalnih tokena je značajno u padu od svojih najviših vrednosti svih vremena.

Mnogi različiti blokčejn sistemi, od Ethereuma do Solane, takmiče se za liderstvo u industriji. Međutim, Bret Harison, izvršni direktor bitkoin razmene FTKS US, veruje da stotine postojećih kriptovaluta neće sve preživeti. „Kada razmišljate o blokčejnovima… verovatno neće postojati stotine različitih blokčejnova za 10 godina“, rekao je Harison. “Mislim da će biti nekoliko očiglednih pobednika za različite vrste aplikacija.” „I videćemo šta će tržište uraditi… shvatićemo to vremenom“.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter