POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kripto regulativa u SAD bliže nego što smo mislili?

Članovi Komiteta za finansijske usluge Predstavničkog doma Kongresa Sjedinjenih Država sastali su se da razgovaraju o jasnoći ekosistema digitalne imovine, a neki su se pozvali na nedavne pravne radnje Komisije za hartije od vrednosti (SEC) protiv kripto firmi.

Na saslušanju komiteta 13. juna, visoko rangirana članica Maksin Voters rekla je da demokrate „ozbiljno i promišljeno razmatraju“ predloženi okvir koji su uveli republikanci o regulisanju digitalne imovine. Predsednik odbora Patrik Mehenri rekao je da očekuje dvostranački doprinos na nacrt zakona u Kongresu u julu.

Voters je sugeriše da bi bez opsežnih analiza i saradnje između dve političke partije, zakon o digitalnoj imovini mogao ostaviti otvorena vrata za potencijalnu prevaru i zloupotrebu sredstava klijenata. Predstavnik Kalifornije je spomenuo kolaps FTX-a, krivične prijave bivšeg izvršnog direktora FTX-a Sama Bankman-Frieda i nedavne akcije SEC-a protiv Binance-a i Coinbase-a.

„Posebno sam zabrinuta da bi republikanski zakon omogućio kripto firmama koje su trenutno tužene zbog kršenja naših zakona o hartijama od vrednosti da nastave da posluju kroz privremenu registraciju“, rekla je Voters. „Izgleda da zakon zaustavlja sve prinudne radnje SEC-a protiv kripto firmi čak i kada su počinile prevaru. Ova privremena registracija mogla bi da nagradi loše aktere karticom „bez zatvora“ i omogući im da nastave da nanose štetu investitorima.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter