POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kripto Vesti – Slom kripto tržišta; ETH pada za 10%; Ripple CBDC vesti; Kyber; Brazilski kripto investitori

Slom kripto tržišta: Bitcoin (BTC) pada ispod 19 hiljada dolara kako dominacija pogađa ATL(all time low).
Ethereum pada nakon 10% Bellatriks nadogradnje – odnos ETH uloga je relativno nizak.
Ripple-ov savetnik potvrđuje još najava CBDC-a za naredne nedelje.
Kyber hack ažuriranje: vektor je uklonjen – zahvaćeni novčanik je u potpunosti nadoknađen.
Brazilska poreska uprava (RFB) izveštava o preko milion kripto investitora.

Kripto tržište doživljava nagli pad cena jer jačanje američkog dolara dovodi globalna tržišta kapitala i valuta u pad. Slom tržišta predvodi Bitcoin, koji je kao rezultat pao ispod ključnog nivoa podrške.

Tokom poslednja 24 sata, cena bitkoina (BTC) je pala za 5,5% da bi trgovala na samo 18.650 dolara. Oštar pad ostavio je Bitcoin znatno ispod zone podrške od 20 hiljada dolara, a sada ga drži važan psihološki nivo od 18 hiljada dolara.

S obzirom da je cena bitkoina pala, njegova dominacija nad kripto tržištem takođe je ozbiljno pogođena. Procenat koji bitkoin doprinosi globalnoj tržišnoj kapitalizaciji kriptovaluta sada je pao na 38,2% – nivo koji nije viđen od 2018.

Četvrto, doprinoseći smanjenoj dominaciji BTC-a nakon njegovog pada cene, očekivanje za predstojeće spajanje Ethereum-a je izazvalo reli, videvši kako ETH stalno zatvara jaz u dominaciji tokom poslednjih nekoliko nedelja. Štaviše, kriptovalute sa srednjim kapitalom su porasle za 7% u poređenju sa Bitcoin-ovim 1% u septembru.

Uprkos slobodnom padu BTC-a, Bitcoin „Indeks straha i pohlepe“ ostao je iznad regiona ekstremnog straha na 24.
Ethereum je pao 10% nakon Bellatriks-a – odnos ETH uloga relativno nizak

U utorak, 6. septembra, programeri jezgra Ethereum-a objavili su uspešno pokretanje nadogradnje Bellatrik-a, označavajući početak tranzicije Ethereuma sa Proof of Work (PoW) na model Proof of Stake (PoS).

Uprkos monumentalnoj prekretnici, cena Ethereuma (ETH) je u slobodnom padu u tandemu sa širim kripto tržištem. Tokom poslednja 24 sata, cena ETH je pala za 10%, sa najviše 1.670 dolara na 1.510 dolara.

Uprkos tome što je PoS Ethereum udaljen samo nekoliko dana, podaci na lancu pokazuju da je broj uloženih ETH tokena relativno nizak u poređenju sa drugim PoS lancima kao što su Binance, Solana, Cardano, Polkadot i Avalanche.

Dok je samo 11% ETH u opticaju uloženo, 85% ukupne BNB ponude je trenutno uloženo; 77% svih SOL-a je trenutno uloženo na Solanu; a Cardano sledi tesno na trećem mestu sa 71% svih ADA kovanica uloženih.

Nakon što Ethereum postane u potpunosti PoS lanac putem Merge i Shanghai nadogradnje, odnos uloženog ETH-a bi trebao biti sličan drugim PoS lancima.

Ulazna barijera (postavljena na minimum od 32 ETH bi možda mogla biti razlog zašto je nivo uloženog ETH tako nizak u poređenju sa drugim PoS lancima.

coin 3789232 1280
Kripto Vesti – Slom kripto tržišta; ETH pada za 10%; Ripple CBDC vesti; Kyber; Brazilski kripto investitori 2

Viši savetnik Ripple-a potvrđuje više najava CBDC-a za naredne nedelje

Viši savetnik vodeće Fintech blockchain kompanije Ripple(XRP) otkrio je na Tviteru da će u narednim nedeljama Ripple imati više najava o pozitivnim pomacima u svojim projektima digitalne valute centralne banke (CBDC).

Najava je usledila nakon tvita od 6. septembra cenjenog člana KSRP zajednice „Sentosumosaba“, koji je pomenuo nekoliko Rippleovih tekućih CBDC pilot programa, kao što su Kraljevska monetarna uprava (RMA) u Butanu i Palau Antoni.

U odgovoru na tvit, šef CBDC Evropa i globalnih partnerstava, Velfare, izjavio je da zajednica Ripple treba da očekuje još CBDC najava u narednim nedeljama.

Od lansiranja privatne verzije XRP Ledger-a (XRPL) u martu 2021. godine, dizajnirane za plaćanja i izdavanje valuta, Ripple je uranjao duboko u CBDC prostor. Platforma ima za cilj da centralnim bankama obezbedi siguran prostor za izdavanje CBDC.

Zbog promene administracije u Kolumbiji, Ripple-ovi planovi za tokenizaciju kolumbijske zemlje su stavljeni na čekanje.

S obzirom na važnost inicijative za kripto imovinu, vest je ostavila oduševljenje vlasnika XRP-a.

Kyber Hack ažuriranje: Vektor je uklonjen – zahvaćeni novčanik potpuno nadoknađen

Kiber mreža je pružila ažuriranje o prošlonedeljnom eksploataciji, u kojoj su hakeri ukrali oko 265.000 dolara sa njenog prednjeg dela. Prema Kiberu, vektor napada odgovoran za hakiranje je uspešno identifikovan i uklonjen.

U svom poslednjem postu na blogu, Kyber Network je objavila da je jedan od dva pogođena novčanika u potpunosti nadoknađen, obavestivši zajednicu da je drugi novčanik „dao odobrenja za zlonamernu skriptu i uspešno povukao njegovo odobrenje pre nego što je izgubio bilo kakva sredstva“.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter