POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kriptovalute se strmoglavile nakon pada Silvergate-a

Cene kriptovaluta su pale nakon što je Silvergate, banka koja je bila u centru rasta industrije, donela odluku da se zatvori.

Bitcoin je skliznuo preko 7% na 19.600 dolara, dok je Ethereum izgubio otprilike isti iznos i poslednji put se trgovao na 1.378 dolara.

Pad na kripto tržištu je počeo kasno u sredu, nekoliko sati nakon što je Silvergate Capital najavio da će obustaviti poslovanje i likvidirati svoju banku.

Relativno mali pad na početku ukazuje na to da investitori u kriptovalute nisu realno procenili ozbiljnost vesti prošle nedelje kada je kompanija prvi put upozorila da možda neće moći da nastavi sa radom i zatvorila SEN, ili Silvergate Exchange Network.

Pad se produbio do četvrtka popodne, nakon što su akcije SVB Financial-a pale preko 60% u samo jednom danu a Silvergate objavio zvanični prestanak poslovanja.

Pad likvidnosti

Kraj Silvergate-a je zabrinjavajući za kripto industriju, koja sada očekuje usporavanje ulaznih tokova novca bez SEN-a ili dovoljno pouzdanih alternativa.

Preduzeća i dalje imaju na raspolaganju Signature Bank, čija je Signet platforma uporediva sa Silvergate-ovim SEN-om, ali kompanija je već rekla da planira da ograniči svoju izloženost kriptovalutama u svetlu nedavnih događaja. 

Izvor: CNBC

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter