POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kupci električnih vozila kompanije Xiaomi suočavaju se sa čekanjem isporuke od mesec dana, što je znak snažne potražnje

Kineska kompanija Xiaomi upozorava potencijalne kupce svog električnog sedana SU7 da bi mogli čekati četiri do sedam meseci, što je znak snažne potražnje za njihovim prvobitnim vozilom.

Proizvođač pametnih telefona i drugih potrošačkih elektronskih uređaja počeo je prihvatanje narudžbina u četvrtak i rekao je da su prethodne narudžbine dostigle 88.898 u prvih 24 sata.

Isporuke standardnog modela SU7, čija je cena 215.900 juana (29.870 dolara), mogu potrajati 18-21 nedelju, prema proverama koje je sproveo Reuters putem Xiaomi-jeve aplikacije za automobile.

Isporuke za SU7 Pro model mogu potrajati 18-21 nedelju, dok najskuplji model, čija je cena 299.900 juana, može potrajati 27-30 nedelja.

SU7, čiji je dizajn poređen s modelima sportskih automobila Taycan i Panamera kompanije Porsche, lansiran je usred oštre tržišne bitke u najvećem svetskom automobilskom tržištu gde se više od 40 brendova bori za pažnju potrošača.

U ponedeljak je Huawei-ov Aito ponudio popuste do 20.000 juana na svoje nove SUV modele M7 do kraja aprila, dok je Xpeng takođe ponudio subvencije do 20.000 juana na svoj glavni električni SUV G9 za ograničeno vreme.

Osim toga, Chery je objavio da će ponuditi poreske olakšice, subvencije za zamenu automobila i gotovinske popuste na neke od svojih najprodavanijih vozila na benzinski pogon.

Iako je tržište izazovno za nove igrače, analitičari su primetili da Xiaomi ima dublje džepove od mnogih startapa u oblasti električnih vozila i da njegovo iskustvo u pametnim telefonima daje kompaniji prednost u pametnim kontrolnim tablama – funkcija koju kineski potrošači cene.

Kao deo kampanje za pokretanje prodaje, Xiaomi je takođe izdao dve posebne verzije automobila nazvane “Founder’s Edition” koje dolaze s besplatnim poklonima, poput frižidera. Prvih 5.000 tih automobila odmah je rasprodato.

Drugo kolo prodaje Founders Edition-a otvoreno je, ali nije odmah bilo jasno koliko će ih biti prodati.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter