POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Lamborgini će uložiti najmanje 1,8 milijardi evra na putu ka elektrifikaciji

Prema rečima izvršnog direktora Stephana Vinkelmana, Lamborghini želi da uloži najmanje 1,8 milijardi evra (1,88 milijardi dolara) u proizvodnju hibridne linije do 2024. i više da bi svoje potpuno električno vozilo pustilo u prodaju do kraja decenije.

Sportski automobili Huracan i Aventador, kao i terensko vozilo Urus, koje proizvodi Lamborghini i deo su Volkswagen grupe, preći će na hibridne benzinsko-električne pogone do kraja 2024. zahvaljujući investiciji od 1,5 milijardi evra, saopštila je kompanija prošle godine.

Prilikom ove najveće investicije u istoriji Lamborghini Automobili, Vinkelman je za novine rekao da su odvojili smo 1,8 milijardi, ali da će u stvarnosti će to biti mnogo više, dodajući da ta suma ne pokriva troškove izrade potpuno električnog automobila.

Takođe je rekao da se moraju prilagoditi potpunoj električnoj eri uz očuvanje “DNK” Lamborghinija, stoga će troškovi biti značajni i da će to će biti zaista izazovan zadatak.

Lamborghini se muči kako da prebaci svoj portfelj na napajanje baterijama bez žrtvovanja visokih performansi koje su u osnovi njihove vrhunske cene, baš kao i njegovi rivali Ferrari, Aston Martin Lagonda i McLaren.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter