POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Logitech- Prodaja opala za 22% usled veće inflacije i slabije potrošnje

Proizvođač kompjuterskih uređaja Logitech International saopštio je u utorak da je njegova prodaja u četvrtom kvartalu pala za 22%, potvrđujući preliminarne rezultate koji su pokazali da su poslovni korisnici usporili sa kupovinom nove opreme usred zabrinutosti zbog usporavanja globalne ekonomije.

Kompanija je imala snažnu tražnju za svojim proizvodima za opremanje kućnih kancelarija i uređajima za kompjuterske igre tokom blokada u vezi sa COVID-19, ali ovaj zamah bledi kako zemlje ukidaju granice i kako visoka inflacija povećava troškove i smanjuje kupovni potencijal potrošača.

Švajcarsko-američki proizvođač kompjuterskih miševa, tastatura i veb kamera takođe je pogođen poteškoćama u nabavci komponenti za svoje fabrike u Kini, pošto su se gradovi zatvorili da bi se uhvatili u koštac sa ponovnim pojavom COVID-19 u zemlji.

Logitech-ova prodaja u tri meseca do kraja decembra pala je na 1,27 milijardi dolara. Preliminarni podaci kompanije objavljeni 11. januara pokazuju da je njena prodaja pala na između 1,26 i 1,27 milijardi dolara.

Operativni prihod kompanije opao je za 32% na 204 miliona dolara sa 302 miliona dolara godinu dana ranije. Logitech je prethodno prijavio preliminarni operativni prihod u rasponu od 198 do 203 miliona dolara.

„Ovi kvartalni rezultati odražavaju trenutne izazovne makroekonomske uslove, uključujući kurseve valuta i inflaciju, kao i nižu potrošnju preduzeća i potrošača“, rekao je glavni izvršni direktor Braken Darel.

Logitech i dalje očekuje da će prodaja u 2023. pasti za 13% do 15% u 12 meseci do kraja marta i ostvariti operativni prihod od 550 do 600 miliona dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter