POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Lonza-osnovna zarada u prvom polugodištu porasla za 16,5%

Švajcarski proizvođač lekova Lonza rekao je da je osnovna zarada u prvom polugodištu porasla za 16,5% zbog velike potražnje biofarmaceutskih kompanija.

Osnovna zarada u prvoj polovini – prilagođena za kamate, poreze, depresijaciju i amortizaciju – (EBITDA) porasla je na 987 miliona švajcarskih franaka (1,02 milijarde dolara), navodi se u saopštenju u petak, nadmašivši konsenzus analitičara od oko 940 miliona franaka.

Kada se uzmu u obzir fluktuacije valuta, Lonza je naveo da i dalje ima za cilj rast prodaje “niskog do srednjeg” u ovoj godini. Takođe je naveo da želi da poveća osnovnu EBITDA maržu kako bi bila u skladu sa ciljem za 2024. od 33% na 35%, u odnosu na 30,8 odsto u 2021.

Kompanija je angažovana u višegodišnjoj investicionoj kampanji za podršku farmaceutskim kompanijama dok se klade na nove terapeutske proteine i ćelijske i genske terapije.
Lonza je ranije ovog meseca najavio ulaganje od 500 miliona franaka u Švajcarskoj kao deo cilja da se biotehnološki lekovi stavljaju u bočice.

Pored pandemije, kompanija, koja je značajan snabdevač proizvođača vakcina Moderna, kladi se na dugoročni rast u industriji biofarmaceutike.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter