POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Marathon Digital kao razlog za to što je u junu izrudarila 21% manje Bitkoina, uzima vremenske neprilike

Prema saopštenju, prelazak iz proleća u leto u Teksasu bio je ključni faktor za pad od 21% u rudarenju Bitkoina u junu kod kompanije Marathon Digital.

Kompanija za rudarenje Bitkoina, Marathon Digital, povezala je nedavni pad u rudarenju Bitkoina u junu sa vremenskim uslovima u Teksasu i smanjenjem naknada za transakcije.

Prema saopštenju od 5. jula, Marathon Digital je doživeo pad od 21% u junu u ukupnoj količini rudarenog Bitkoina u poređenju sa majem.

7f0d19b3 f44a 40ad 981b 44a81e78c28f
Operativni vrhunci i ažuriranja kompanije Marathon Digital. Izvor: GlobeNewswire

Glavni razlog za pad proizvodnje, u kojem je tokom meseca proizvedeno 979 Bitkoina, bio je uticaj vremenskih uslova u Teksasu, gde se nalaze glavne operacije kompanije Marathon.

“Smanjenje proizvodnje u odnosu na prethodni mesec bilo je posledica ograničenja usled vremenskih uslova u Teksasu i značajnog smanjenja naknada za transakcije.”

Početak juna označava prelazak iz proleća u leto u Teksasu.

Prema podacima Nacionalne meteorološke službe u Dalasu, Teksas, došlo je do skoka od gotovo 8,4 stepena Farenhajta u prosečnoj temperaturi između maja i juna. Maj je imao prosečnu temperaturu od 75,6 stepeni, dok je jun imao prosečnu temperaturu od 84 stepena.

6. februara, Cointelegraph je izvestio da je rudarska kompanija za kriptovalute Riot Platforms imala 17.040 rigova koji su prestali da rade u Teksasu zbog “izuzetno hladnog vremena” u državi.

U saopštenju se dodaje da su transakcione naknade Marathon Digitala pale na oko 5,1% od ukupno zarađenih Bitkoina u junu, u poređenju sa 11,8% zarađenih u maju.

Napomenuto je da je pojava Bitcoin Ordinals znatno povećala transakcione naknade u maju, dodajući da se, iako se gužve na mreži smanjile u junu, kompanija i dalje pozitivno gleda na “budućnost rudarske ekonomije”.

Ovo nije prvi put da vremenski uslovi u Teksasu imaju veliki uticaj na rudare kriptovaluta.

U julu 2022. godine, Peter Wall, izvršni direktor kompanije za rudarenje kriptovaluta Argo Blockchain, koja poseduje centar za podatke na zapadu Teksasa, izjavio je za Cointelegraph da je Električni savet za pouzdanost Teksasa izdao upozorenje o štednji, što je primoralo Argo, zajedno sa mnogim drugim operaterima rudarenja u tom području, da privremeno obustavi aktivnosti rudarenja.

U najnovijim vestima, izveštaj platforme za analizu kriptovaluta Coin Metrics objavljen 5. jula otkrio je da su rudari Bitkoina zaradili 184 miliona dolara od transakcionih naknada u drugom tromesečju 2023. godine, što je više nego što su zaradili tokom cele 2022. godine.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter