POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Marathon Digital povećava rudarenje pre Bitcoin Halvinga

Marathon Digital Holdings, vodeća Bitcoin rudarska kompanija, jača svoje operacije i priprema se za događaj smanjenja nagrada za Bitcoin sledeće godine, ostvarujući značajan napredak u međunarodnom širenju i povećanju snage računanja. Kompanija je izvestila o značajnom godišnjem porastu proizvodnje Bitcoina, sa skokom od 467% od trećeg kvartala prošle godine do istog perioda ove godine.

Trenutna online hash stopa kompanije iznosi 19,2 EH/s, a poseduje impresivnih 13.396 BTC vrednih oko 474 miliona dolara. Marathon je postavio ambiciozne ciljeve da dalje poveća svoju hash stopu na 23 EH/s, uprkos nedavnim kašnjenjima u energizaciji u svom postrojenju u Garden City, Teksas.

Marathon sprovodi strategijske poteze kako bi umanjio visoke operativne troškove i kašnjenja koja su doživeli u SAD-u, prelazeći na međunarodni model zajedničkog ulaganja. Ovaj pristup fokusiran je na geografsku diverzifikaciju i smanjenje troškova. Kompanija planira proširenja u Abu Dabiju i Paragvaju do 2024. godine, što će uključivati povećanje kapaciteta za 30% kroz nove pogone. Ovi poduhvati, posebno u Paragvaju gde je planirano rudarenje Bitcoina pomoću obnovljivih izvora energije, označavaju značajan korak ka diverzifikaciji izvora energije i smanjenju troškova.

Šira Bitcoin mreža doživljava intenzivnu konkurenciju s dnevnom prosečnom hash stopom koja se približava istorijskom maksimumu od 428 EH/s, dok težina rudarenja dostiže vrhunac od 64,6T. Uprkos nedavnom skoku cena Bitcoina, profitabilnost rudarenja ostaje izazovna u celokupnoj industriji, s cenom hash-a koja ostaje na 0,079 dolara po TH/s dnevno.

Proaktivna strategija Marathona ima za cilj da kompaniju pozicionira povoljno u ovom konkurentnom okruženju. Međutim, postoji zabrinutost zbog troškovne strukture kompanije koja ostaje viša od mnogih konkurenata. To bi moglo ugroziti marže profita ako cene Bitcoina padnu ispod oznake od 30.000 dolara nakon događaja smanjenja nagrada.

Smanjenje nagrada za Bitcoin visoko se iščekuje unutar kripto zajednice jer istorijski utiče na dinamiku s obe strane – ponudu i cene na tržištu Bitcoina. Stoga bi napori Marathona da proširi operacije i smanji troškove putem međunarodnih partnerstava mogli biti ključni za održavanje profitabilnosti u post-halving okruženju.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter