POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Maserati ima za cilj da poveća marže u narednih 12 meseci

Maserati ima za cilj da poveća svoju maržu na operativni profit na 15% u narednih 12 meseci i vidi dugoročni cilj od 20% do kraja ove decenije, rekao je izvršni direktor luksuznog brenda Stellantis.

Marža je prošle godine iznosila 8,7%, iako je u drugoj polovini bila iznad 10%.

Davide Grasso, koji je preuzeo odgovornost za Maserati 2019. godine, rekao je da bi, kada se taj cilj ispuni, matična kompanija Stellantis mogla da počne ozbiljno da procenjuje spin-off 109-godišnjeg proizvođača automobila.

Finansijski direktor kompanije Stellantis, Richard Palmer, je u novembru rekao da bi Maserati mogao biti samostalan posao u budućnosti, ali to se neće dogoditi uskoro.

Maserati, zasebna i autonomna jedinica u okviru Stellantisa, prošle godine je ostvarila korigovani operativni profit od 201 milion evra (214 miliona dolara).

Graso je rekao da bi fokus na kvalitetu, dajući brendu snažnu moć pri određivanju cena, pomogao Maseratiju da dodatno poveća svoju profitabilnost.

Njegov prvi srednji cilj marže od 15% trebalo bi da bude ispunjen „manje-više do kraja prvog kvartala 2024. godine“.

„Ali mi imamo 20% kao našu polarnu zvezdu“, rekao je on, dodajući da ima za cilj da rezerviše poboljšanja marže svake godine, tako da je idealno da dostignemo cilj od 20% do 2029-2030 „ako uradimo prave stvari“.

On je rekao da je taj cilj moguće postići i nešto ranije!

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter