POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Mastercard je ušao u partnerstvo sa Polygon-om kako bi pokrenuo program za ubrzavanje Web3 muzičara

Program će pomoći pet umetnika u nastajanju da postave i upravljaju svojim brendovima u Web3 prostoru, a takođe ima za cilj da edukuje ljude na muzičkoj sceni o tome šta im Web3 tehnologija može ponuditi.

Globalni platni gigant Mastercard ponovo pojačava svoju tehnologiju blockchain-a, nakon što je najavio akceleratorski program zasnovan na Polygon-u koji će pomoći muzičarima da izgrade svoje karijere putem Web3.

Firma je najavila program “Mastercard Artist Accelerator” putem blog posta od 7. januara, navodeći da će od ovog proleća povezati pet muzičara u nastajanju iz celog sveta sa mentorima koji će im pomoći da postave svoj brend u muzičkom prostoru Veb3.

„Umetnici će dobiti ekskluzivan pristup specijalnim događajima, muzičkim izdanjima i još mnogo toga. Prvi nastavni plan i program ove vrste će naučiti umetnike kako da izgrade (i poseduju) svoj brend kroz Web3 iskustva poput kovanja NFT-a, predstavljajući sebe u virtuelnim svetovima i uspostavljanje angažovane zajednice“, navodi se u objavi.

Program će kulminirati predstavljanjem umetnika koji se prenosi uživo kasnije tokom godine.

Mastercard takođe pokreće NFT kolekciju pod nazivom „Mastercard Music Pass“ za one koji nisu izabrani za program. Cilj je da se “hodlerima” obezbede obrazovni materijal i „jedinstveni resursi“ kroz saradnju sa brendovima kako bi se pomoglo muzičarima koji nadolaze da nauče o integraciji Web3 sa muzičkim sektorom.

Komentarišući kao deo najave, izvršni direktor Polygon Studios-a Rajan Vat je primetio da „Web3 ima potencijal da osnaži novu vrstu umetnika koji može da poveća bazu obožavalaca, zarađuje za život i uvede nove medije za samoizražavanje i povezivanje pod sopstvenim uslovima .”

Izgleda da je Poligon pripremljen da postane središte za Web3 projekte vezane za muziku.
Dana 6. decembra, Cointelegraph je izvestio da se globalni gigant zabave Warner Music Group udružio sa Polygon Studios i platformom za e-trgovinu i interaktivnih platformi LGN.io, kako bi izgradio Web3 muzičku platformu pod nazivom LGND Music.

Platforma bi trebalo da bude lansirana kasnije ovog meseca i omogućiće korisnicima da strimuju muziku i prikupljaju i trguju muzičkim NFT-ovima.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter