POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

MATIC porastao 18%,  Ethereum “kitovi” kupuju preko 2,8 miliona tokena

  • “Plavi kitovi” su kupili preko 2,8 miliona matičnih tokena Polygona u vrednosti od preko 3 miliona dolara.
  • Cena MATIC-a je porasla za preko 18% u poslednjih sedam dana.
  • Podaci WhaleStats-a pokazuju da 100 najvećih ETH kitova u proseku drži 700 miliona dolara SHIB.

Investitori sa “dubokim džepom” na mreži Ethereum akumuliraju Polygon (MATIC), prema podacima WhaleStats-a, servisa koji prati aktivnosti velikih investitora (kitova).
WhaleStats je danas upozorio kripto zajednicu da su dva kita kupila preko 2,8 miliona jedinica Polygon matičnih tokena, u vrednosti od preko 3 miliona dolara, u poslednja 24 sata.

Ove nedavne aktivnosti kripto kitova pozitivno su uticale na cenu MATIC-a. Od deset najboljih kriptovaluta sa najvećim tržišnim udelom, samo MATIC je prešao dvocifren pozitivni rezultat u okviru sedmodnevnog perioda trgovanja. Vrednost koina je porasla za preko 18%, prema CoinMarketCap-u, stavljajući njegovu cenu na 1,28 dolara, u vreme pisanja teksta.

Štaviše, vodeći odbor WhaleStats-a pokazuje da 100 najvećih kitova Ethereum mreže drži oko 100 miliona dolara poligonskih tokena. Zanimljivo je da je na vrhu liste bio meme Shiba Inu (SHIB) sa preko 700 miliona dolara po kitu.

Tokom proteklih sedam dana, SHIB cena je porasla za preko 21%. Meme novčić je nedavno nadmašio Polkadot (DOT) i Litecoin (LTC) kada se trgovao na dvanaestoj poziciji sa tržišnom kapitalizacijom od preko 6 milijardi dolara. Međutim, Polkadot je povratio 12. poziciju sa malom razlikom.

S druge strane, Bitkoin (BTC) je održao svoj zamah između 22.500 i 23.000 dolara poslednjih nedelja, prema podacima CoinMarketCap-a. Sedmodnevni kumulativni rast BTC-a je jedva 1%, dok je njegov najbliži konkurent, Ethereum (ETH), porastao za preko 6%.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter