POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Mercedes-Benz priprema mrežu pogona za električna vozila od 2024

Mercedes-Benz je u sredu predstavio plan od preko milijardu evra (1,06 milijardi dolara) za prilagođavanje svoje globalne proizvodne mreže za sisteme električnih pogona – uključujući sklop baterija, električne pogonske jedinice i osovine – od 2024.

Fabrike u Kamencu i Unterturkhajmu u Nemačkoj, kao i u Pekingu, koje već sklapaju baterije za električne i hibridne modele, sastavljaće baterije za modele na predstojećim MMA i MB.EA platformama, dok će još jedno mesto za montažu baterija u Keledi čekati podršku regionalne vlade.

Untertuerkhajm, Peking i Sebeš u Rumuniji će izgraditi električne pogonske jedinice za automobile na novim platformama, a Hamburg i Unterturkhajm će ostati vodeće fabrike za sklapanje električnih osovina i komponenti.

„Ne postoji lokacija koja nije uključena“, rekao je šef proizvodnje Joerg Burzer u pozivu za štampu.

Predstavnici menadžmenta i zaposlenih postigli su dogovor u junu o prebacivanju evropskih fabrika automobila na EV, čineći Sindelfingen domom za vrhunska vozila na platformi AMG.EA, Bremen i Kečkemet u Mađarskoj za osnovne luksuzne modele i Rastatt i Kecskemet za početni nivo vozila.

Proizvođač automobila je postavio svoje fabrike automobila za proizvodnju motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnih automobila na pojedinačnim proizvodnim linijama, ali je sklapanje baterija i motora na istoj liniji složenije, rekao je Burzer.

Ipak, mnoge fabrike za proizvodnju komponenti nastaviće da proizvode delove za automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem sve dok postoji potražnja, jer ovaj proizvođač premijum automobila radi na prodaji potpuno električnih vozila do 2030. godine „gde to dozvoljavaju tržišni uslovi“.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter