POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Meta će danas otpustiti dodatnih 4.000 zaposlenih a sledeće otpuštanje će verovatno biti u maju

Rečeno je da je Meta Platforms obavestio osoblje o novom velikom krugu otpuštanja, a zvanično saopštenje trebalo bi da bude danas, 19. aprila 2023. godine, izvestio je Vox rano u sredu.

Prema ljudima koji su upoznati sa ovim pitanjem, kompanija namerava da smanji čak 4.000 pozicija u različitim tehničkim timovima, uključujući one koji rade na Fejsbuku, Instagramu, Reality Labs-u i WhatsApp-u.

Prema internom memorandumu koji je video Vox, zaposleni u North American Meta biće obavešteni putem e-pošte u sredu između 14:00 i 15:00h. Kompanija takođe navodno traži od radnika koji mogu da rade od kuće da to učine, da daju pogođenim „prostor za obradu vesti“.

Izgleda da je ovaj potez usledio nakon najave izvršnog direktora Mete Marka Zakerberga u martu kada je otkrio da kompanija namerava da eliminiše još 10.000 pozicija u narednim mesecima.

U to vreme, Zakerberg je rekao da će tehnološka odeljenja biti pogođena u aprilu, dok će rezovi na poslovnoj strani stupiti na snagu u maju, što znači da bi kompanija mogla da najavi još jednu rundu smanjenja već sledećeg meseca.

Roditelj Facebooka, Instagrama i VhatsApp-a je samo jedna od mnogih velikih IT kompanija koje ponavljaju smanjenje osoblja – samo nekoliko nedelja pre nego što je Amazon objavio svoj najnoviji talas otpuštanja, koji je pogodio 9.000 zaposlenih.

Akcije META-e se u sredu trguju 0,97% niže na pre-marketingu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter