POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Meta mora da se suoči sa suđenjem zbog krađe AI algoritama

Meta Platforms Inc izgubila je u ponedeljak mogućnost za okončanje tužbe u saveznom sudu u Bostonu u kojoj se tvrdi da je ukrala poverljive informacije od startup-a za veštačku inteligenciju Neural Magic Inc.

Meta će morati da se suoči sa suđenjem zbog optužbi da su bili potrebni „probojni“ algoritmi Neural Magic koji omogućavaju sistemima veštačke inteligencije da brže obrađuju informacije, rekla je američki okružni sudija Deniz Kasper.

Sud je takođe dozvolio svedočenje stručnjaka koji je rekao da Meta duguje Neural Magic-u čak 766 miliona dolara honorara.

Predstavnici za Meta i Neural Magic nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar odluke. Suđenje je trenutno zakazano za septembar.

Neural Magic sa sedištem u Somervilu u Masačusetsu osnovala su dva bivša istraživača Masačusetskog instituta za tehnologiju. Njegovi investitori uključuju firmu rizičnog kapitala Andreessen Horowitz, VMware, Comcast i Verizon, navodi se na njenoj veb stranici.

Neural Magic je 2020. tužio Metu, tada poznatu kao Fejsbuk, zbog navodne krađe algoritama koji omogućavaju jednostavnijim računarima da efikasnije izvode složene matematičke proračune te omogućavaju naučnicima da koriste veće baze podataka.

U tužbi se navodi da je Meta angažovala kompjuterskog naučnika Neural Magic, Aleksandra Zlateskog, koji je dao gigantu društvenih medija algoritme koji čine “srce” Neural Magic tehnologije.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter